2022.03.11. 16:33:15 8120 276

Mi kerüljön a balkonládákba kora tavasszal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szívesen ráhangolódnál már a tavaszra, de az időjárás még mindig nem a napos oldalát mutatja? Tervezd meg, hogy mi kerüljön a teraszra, az ablakba vagy éppen a bejárathoz a balkonládákba, és máris jobb lesz a kedved. Jön a hosszú hétvége, akár elő is készíthetsz mindent, hogy csak ki kelljen tenni az ablakba, amikor elmúlnak a fagyok.

Balkonláda beültetése, gondozása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkonláda beültetése, gondozása

A kerti munkákhoz kicsit hűvös lesz ezen a hétvégén, de a balkonládákkal már foglalkozhatunk! Nagyszerű tavaszra hangoló program! Íme, egy-két ötlet, ha bevirágoztatnád a teraszt, az ablakokat vagy a bejáratot.

Árvácska

Az árvácska jól bírja a tavaszi hőmérséklet-ingadozást, a hideget, így akár már most is kiteheted a teraszra vagy az ablakpárkányra.

Hagymások

A hagymát már ne ültesd el, ha ősszel nem tetted meg, inkább vegyél kifejlett tulipánt, játszintot, nárciszt a boltokban, és tedd át őket a balkonládádba. Májusban majd szedd ki a hagymákat a földből, pihentesd sötét, száraz helyen és szeptember végén, október elején ültesd el őket újra.

Kis méretű örökzöldek

Törpeboróka, törpe hamisciprus, japán hamisciprus - kellemes zöldek, virág nélkül, ugyanakkor szuper hangulatosak és nem túl gondozás igényesek. Ha néha elfelejted őket megöntözni, azt sem bánják. Nekem ősz óta törpeboróka zöldell a teraszunkra tervezett virágfalon, és imádom - eddig hozzá sem kellett nyúlni a természet megoldotta, de tavasszal biztosan örül majd egy kis öntözésnek.

Pozsgások

Varjúhájat, kövirózsát, deres csenkesz is ültethetsz a balkonládákba. Aranyos kis zöld növények, nem túl kényesek, kint és bent is szépen fejlődnek. Bírják a szárazságot és a napfényt is, de azért félárnyékban, vagy bent a szűrt fényben érzik magukat a legjobban. Balkonládába, sziklakertbe, kis cserépbe, nagy cserépbe - bárhova ültetheted őket, ahol neked tetszik.

Fűszernövények

Én imádom a fűszernövényeket és évek óta mindig van a balkonládáimban oregáno, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, menta, snidling. Nem kényesek, jó illatot árasztanak, távol tartják a legyeket, szúnyogokat és még főzéshez is használhatom őket. :) Az oregánót és a többi évelőt, ha egy nagyobb méretű balkonládába ülteted, akkor simán áttelelnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!