2021.07.09. 08:34:59 6819 211

Milyen a jó nyári smink?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évnek megvan a maga trendje, ezek közül pedig néhány akár hosszabb ideig fennmarad. Ilyen volt például az elmúlt években az erőteljes és sok területre alkalmazott highlighter használat. Azonban függetlenül az aktuális divatirányzatoktól, a jó smink és főleg a jó, nyári smink ugyanazokon az alapokon nyugszik.

Finom smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom smink

Mire egy lány felnő, kialakul a saját sminkelési rutinja, megtapasztalja, hogy milyen a számára ideális makeup, ha ez nem megy egyedül, utánanéz vagy szakember segítségét kéri. Bárhogy is sminkeljünk, az alapok közösek. Hogy szép, egészséges és tartós legyen a nyári sminked, abban a következő tanácsok segítenek.

Az alapok és előkészítés

A bőrápolás egyik legfontosabb eleme a fényvédelem, ha esik, ha fúj, akkor is. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, és nem csak a bőrrák kialakulásának kockázata, de az öregedés miatt is védekeznünk kell a káros UV-sugarak ellen. Nyáron pedig ez fokozottan igaz, erősebb UV-sugárzás nagyobb védelmet indokol. Nem nyugodhatunk hát meg, ha az alapozóra, BB vagy CC krémre rá van írva, hogy valamennyi fényvédőt is tartalmaz, vagy a hidratálónk van ilyen tulajdonsággal felerősítve. Persze mindez szép és jó, a téli napokra esetleg elegendő is lehet, ám nyáron külön, kifejezetten fényvédelemre kidolgozott termékre is szükség van. Arctisztítás után, a hidratálót beszívódását követően, a smink felvitele előtt kenjük fel a fényvédő terméket. Ha kint tartózkodunk a szabadban, a fényvédő felvitelét többször ismételni kell napközben, erre készüljünk.

A smink kihangsúlyozhatja az izzadást

A forró napokon bánjunk különösen óvatosan a színekkel és a termékmennyiséggel, mert amellett, hogy a vakolat alatt fulladozik majd a bőrünk, a látvány is visszájára sülhet el. Az alapozót foltosra izzadhatjuk (a homloktörölgetésről nem is beszélve), a szemfesték összeállhat, lefolyhat, elmaszatolódik a verejtéktől. Habállagú alapozók, könnyű termékek, porpúder, hintőpor segíthetnek a sminkfixálásban, a csillogás leplezésében, az izzadság felittásában, de nyáron a kevesebb a több.

Ilyenkor elég a minimum

Persze mindig olyan bőrképpel menjünk az emberek közé, amivel jól tudjuk érezni magunkat, de a vastag alapozó helyett ilyenkor a jól eldolgozott korrektor például jobb választás. Erős szemsmink helyett műszempilla vagy egy hatékonyabb szempillaspirál nagyon szép kiemeli a tekintetünket.

Nyári színekben

Nem kell mindenkinek neon árnyalataiban pompázni, de ebben a pár napsütéses hónapban stílusosabb kicsit elengedni a komoly burgundit, a füstfeketét, a sötét, erős színeket. A nude smink, a világos vagy élénk színek, a pasztellek ilyenkor jóbaráttá válnak. Eljött az ideje az élénk árnyalatú rúzsoknak és szájfényeknek is – különösen most, hogy végre lekerült a maszk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...