2015.06.18. 08:00:00 11402 300

Milyen gyakran kellene mosni hétköznapi dolgainkat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennap viseljük őket, de nem mossuk ki minden egyes használat után. Vagy éppen kimossuk, pedig nem kellene. Honnan tudjuk, hogy mikor szükséges és mikor nem kimosni például a melltartót, vagy a farmer nadrágot?

Párna és takaró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párna és takaró

A mobiltelefon

Egy kutatás szerint nagyjából 150-szer érintjük meg a telefonunkat naponta. Itt írtunk arról, hogy hány fajta baktériumot találtak rajta. A szakemberek azt ajánlják, hogy mindennap töröljük át alkohollal, hogy fertőtlenítsük.

Az ágyneműt

Milliónyi elhalt hámsejt landol az ágyneműnkön nap mint nap, mellé még izzadunk is. Mindegyik vonzza a port és a poratkákat, akik szépen ellakmároznak ezekből a dolgokból. Igaz a poratkák ártalmatlanok, de allergiát azért okozhatnak, sőt asztmát is. Hogy ezt elkerüljük hetente ágyneműt kellene cserélni és minimum 60 fokon kimosni az ágyneműket.

A takaró és a párna

Ezek is magukba szívják az izzadtságot, az elhalt hámsejteket, így 3 havonta jó ha kismossuk őket.

Farmernadrág

A farmert elegendő minden 5. alkalom után kimosni, mert ha sűrűbben mossuk, akkor nagyon hamar kikopik a szín és elkopik az anyag. Mindenképpen kifordítva mossuk!

A melltartót

A melltartók bár nem lesznek koszosak, de a terület, ahol viseled őket sokszor megizzad. Egy alkalom után még rendben van, ha kiszellőzteted, de a második, maximum a harmadik viselés után inkább mosd ki. A melltartót elég kézzel kiöblíteni, így nem deformálódik el. Ha a mosógépben mosod, használj hozzá ruhazsákot.

Forrás: Goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.