Minimális hozzávaló, maximális ízhatás – színes gnocchi
Odakint minden szép fehér – már ameddig el nem olvad, de a konyhában inkább sose legyen fagyos a hangulat. Dobd fel magad és a családodat egy könnyű, isteni illatú és nagyon finom egytálétellel. Ha tartod a böjtöt, akkor is érdemes most kipróbálnod, mivel ez az egyszerűen elkészíthető recept húsmentes.
Színpompás zöldséges gnocchi- Recept
Hozzávalók: - 800 gramm felkockázott sütőtök - 500 gramm gnocchi - 120 gramm gomba, a legjobb, ha shiitake - evőkanál olívaolaj - vaj - 5-6 db friss zsályalevél, vagy a szárított fajtából ennek megfelelő mennyiség - 1 zúzott fokhagyma - kevés őrölt szegfűszeg - parmezán vagy tetszőleges fajtájú reszelt sajt
A kis kockákra (2-3 cm) feldarabolt tököt 200 fokon az olívaolajjal meglocsolva puhára sütjük, míg a szélek el nem kezdenek kissé megpirulni. Kb. fél óra alatt meg is sül.
Eközben elkészítjük a többi hozzávalót:
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a zsályát, és néhány másodpercig pirítsuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Ezután a fokhagyma és a gomba kerüljön be mellé. Időnként megrázogatva a serpenyőt, süssük a gombákat aranybarnára.
A gnocchit a szokásos módon főzd ki, majd az összes többi hozzávalót jól keverd hozzá.
Tálaláskor ízlésednek megfelelő mennyiségű sajt kerüljön a tetejére. Tényleg nem bonyolult elkészíteni! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/squash-sage-mushroom-gnocchi