2019.04.24. 15:31:10 10432 309

Mobil-higiénia: Tisztítsd meg az okostelefonodat kívülről is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tisztítottad meg már valaha a mobiltelefonodat? És itt most nem a vírusirtásra, a memóriaszemétre és a sok száz rosszul sikerült szelfire gondolunk! A mindennapi használat során kezünkről baktériumok tömkelege kerül rá a mobilokra, amelyek egészségügyi kockázatot jelentenek.

Mobiltelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon

Ha kezet rendszeresen mosunk, akkor értelem szerűen az okostelefont sem árt megtisztítani néha, hogy elkerüljük a veszélyes mikrobák visszakerülését a kezünkre. Ez nem is túl nagy ördöngösség, lássunk hozzá!

A szükséges kellékek: desztillált víz, 70%-os alkohol, szöszmentes/mikroszálas kendő, fa fogpiszkáló. Amit tilos használni pl. sűrített levegő, aeroszolos és háztartási tisztítószerek!

Annak érdekében, hogy mobilunk nagyjából baktériummentes legyen, hetente kell megszabadítanunk a felületét a kórokozóktól: Húzzunk ki minden tartozékot a telefonból, kapcsoljuk ki a készüléket és távolítsuk el a tokot is.

Keverjük össze egy kis permetezős flakonban a desztillált vizet az alkohollal, ezt a keveréket permetezzük a száraz, szöszmentes kendőnkre. Ezzel töröljük át gondosan a mobilkészülék egészét.

A kamerák lencséi és a rögzítési pontok külön figyelmet igényelnek, itt, ha szükséges, használj fogpiszkálót a tisztításnál.

Gondolom, most mindenki szeretné megtisztítani a telefont védő tokot is, ezt meg is tehetjük, amíg a mobilunk teljesen meg nem szárad:

Ehhez használhatjuk az iménti keverék maradékát (ahogy a többi tartozék esetében is tehetünk így), de átmoshatjuk a tokot meleg vízben is, amibe kevés mosogatószer is kerül.

A bőrtokok azonban már más eljárást igényelnek:

Ezeket érdemes a speciálisan bőrre kialakított bőrápolókkal kezelni! Ne feledd, minél tisztább a kezed, annál tisztább marad az okostelefonod is, amit nem árt távol tartani az alapozótól és a ragacsos élelmiszermaradékoktól is.

Forrás: thespruce.com/how-to-clean-your-cell-phone-4163609

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!