Most érik a meggy - készíts egy gyors desszertet!
A friss gyümölcsös desszertekben az a jó, hogy nem csak édességnek fantasztikusak, hanem táplálóak is, hiszen a cukor mellett azért egy kevés vitamint és ásványi anyagot is elfogyasztunk. Ha még túróval is megspékeljük, akkor akár uzsonnának is elmegy ez a szuper pohárkrém.
Így készül egy igazi nyári desszert - sütés nélkül!
Meggyes-túrós pohárkrém
Hozzávalók a meggyes réteghez:
- 50 dkg magozott meggy
- 2 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 1 ek cherry brandy aroma
- 1/2 mk őrölt fahéj
A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik.
Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.
Túrós-habos rész hozzávalói:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.
Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön.
Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu