2021.09.02. 17:00:00 7533 240

Múlt és jelen egy kötetben: Két idősíkban játszódó - megható vagy éppen elgondolkodtató - könyvek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen a jó könyv? Mindig aktuális hangulatunkhoz vagy élethelyzetünkhöz illő! Ha kell vicces, ha kell komoly, de mindenképpen kikapcsolódást nyújtó élvezet. Én különösen szeretem azokat a műveket, amelyek története több szálon indul el, hogy azok aztán a végkifejletben meglepő módon érjenek össze.

Olvasni való regények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasni való regények

Mi lehet ennél még érdekesebb? Az, amikor a szálak nem csupán térben, de időben is elkülönülnek egymástól! Ha te is részese szeretnél ilyen izgalmas kalandban, lapozd fel az alábbi könyvek bármelyikét - vagy mindegyikét!

Laura Madeleine - Egy cukrászmester meséje

Ennél a regénynél sok korábbi olvasója szerint is mást kap az ember, mint amit a cím - no meg a csodaszép borító - alapján várna: Nem tűzdeli tele ínycsiklandozó sütemény receptek leírása a cselekményleírást, ehelyett súlyos titok felgöngyölítése vár ránk. A fiatal francia fiú kálváriája a társadalmi elvárások (és különbségek) következtében teljesedik ki, és bár a titok mai szemmel kicsinységnek tűnhet, alapjaiban volt képes felbolygatni két szerelmes életét. A későbbi szál pedig nem csupán a kutatás állomásait, de a főszereplő lány útkeresését is felvázolja nekünk.

Jojo Moyes - Az utolsó szerelmes levél

A könyvből nemrégiben film is készült, de mielőtt azt megtekintjük, olvassuk el az eredeti művet!
Kifizetődő-e egy fiatal nőnek családos férfit szeretni? Ez Ellie számára is rejtély, de amíg a válaszra rájön, addig egy véletlenül talált szerelmes levél lesz a kapaszkodója. Ebben egy férfi kéri arra szerelmét, hogy hagyja el miatta a férjét, így a lány teljesen bele tudja élni magát az 1960-ban íródott levél szerzőjének bőrébe. Az újabb levelek utáni kutatás szenvedélyt és tragédiákat is a szemünk elé tár.

Jane Johnson - A szerelem amulettje

A régész szülők hagyatéka egy titokzatos amulett és egy tuareg hercegnőről szóló legenda. Isabelle ezek miatt kerekedik fel Marokkóba, hogy a rejtélyek végére járjon. A Szahara homokjában szép lassan kirajzolódik egy múltbeli szerelmi történet, miközben Isabelle közelebb jut útja során a talizmánba rejtett arab írás megfejtéséhez. Aki egy könnyed kis limonádé sztorira vár az első - kissé vontatottan beinduló - fejezetek alapján, az csalódni fog! A szívbe markoló végkifejlet után én például még órákig a könyv hatása alatt voltam.

Forrás: www.libri.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.