2018.08.12. 14:20:24 15755 382

Muszaka, a zseniális nyári egytálétel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A görög szigetek hangulatát garantáltan sikerülhet az otthonodba varázsolni, ha elkészíted ezt a muszaka receptet! Úgyis itt a padlizsán szezon, hadd legyen a sötét lila zöldség a főszereplő az asztalon!

Muszaka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muszaka

A hétvégén imádták a vendégeim ezt a nagyon egyszerű muszaka receptet, pedig egyikük sem volt kifejezetten padlizsán rajongó. Eddig! A titok, hogy a nagy melegre való tekintettel egy könnyedebb változatot készítettem, egy autentikus görög szakács, lehet, hogy meg is szólná (krumpli nem került bele, és kicsit olaszos lett a fűszerezés;)), de igazából a lényeg, hogy nagyon finom egytálétel kerekedett, és senki sem panaszkodott, a mediterrán feeling így is átjött.

Muszaka, ahogy mi szeretjük

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobbacska padlizsán (szép fényes, feszes héjú)
  • 2 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1-2 fej friss paradicsom
  • fél kg darált hús (sertés/pulyka/csirke - kinek mi)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • friss bazsalikom
  • oregánó
  • 20 dkg mozarella sajt
  • olívaolaj

A padlizsánt felvágjuk vékony szeletekre, besózzuk és állni hagyjuk. A vöröshagymát kockázzuk és olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst. Megpirítjuk a húst, közben, sózzuk, borsozzuk, utolsó lépésként hozzákeverjük a paradicsomszószt, egy kis vizet és a zöld fűszereket. Miközben készre fő, felszeleteljük a paradicsomokat is.

A padlizsán ekkorra már levet enged a sótól, ezt leöntjük róla. Egy tűzállótálba teszünk egy picit olajat, majd a padlizsánszeleteket szépen egymás mellé tesszük, rétegzünk rá egy adag húst, majd újabb padlizsán réteg, hús, végül még egy padlizsán réteg. A padlizsánra vagy a padlizsánok közé teszünk egy sor paradicsom karikát. Meghintjük egy kis oregánóval, mehet még friss bazsalikom levél is. A mozzarellát apróra vágjuk és rászórjuk a tetejére.

Félórát sütjük lefedve 190-200 fokon, majd 10-15 percet pirítjuk. Akkor jó, ha a padlizsán teljesen átsült (a szivacsos állagú padlizsán illúzió romboló.

Készíthetünk hozzá citromos-olívás jégsalátát, s ha valakinek hiányozna még egy kis szénhidrát, akkor nagyon finom spagetti ágyon is, de a sült krumpli is illik hozzá!

Jó kis nyári fogás, akár vendégvárónak is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.