2017.06.11. 10:55:53 13278 249

Nagy nap, kis gyerekkel – Ha gyermekkel mész az esküvőre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyerkőccel minden nap egy új kihívás, egy új kaland. Vele az addig egyszerűen, egyszerűbben megoldható dolgok, események okozhatnak némi bonyodalmat. Mi, egy 1 éves nagyfiú szülei is aggodalommal vegyes örömmel vettük át az első közös, hármunknak szóló esküvői meghívót.

Gyerekkel esküvőn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekkel esküvőn

De hát kaland az élet, az 1 éves energiabombával pedig pláne, úgyhogy izgalommal teli kíváncsisággal vártuk nem csak az ifjú pár, hanem bizonyos szempontból a mi nagy napunkat is! Persze, azért előtte utánanéztünk ennek-annak, mégis hogyan érdemes elindulni egy esküvőre, esetleg lagziba egy aprósággal.

A nagy kérdés: vele vagy nélküle?

Vannak szülők, akik könnyen megoldják a „Gyerekkel az esküvőn” problémakörét! Vagyis, ők ki is hagyják ezt és az ezzel felszínre kerülő kérdéseket. Ugyanis a gyerkőc otthon marad, és egy lelkes nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, esetleg bébiszitter gondjaira van bízva. Ha a felvigyázó már többször is ügyelt az apróságra, vagyis nem ez lesz az első, a gyermekkel kettesben töltött este, éjszaka, akkor nem valószínű, hogy problémák adódnának. Hiszen a gyerek is megszokta már a vigyázóját, a felnőtt is tudott alkalmazkodni a gyerek, szülők igényeihez, kéréseihez, a szülők is nyugodt szívvel ott hagyják a nagymamával, nagypapával, bébiszitterrel a gyereket. Ám ha az első külön töltött délután, este, éjszaka közé tartozik az esküvő napja, kicsit talán nagyobb az aggódás. Rendezzetek az esküvő előtt próbaestéket, éjszakákat, amikor a kicsi nem veletek van! Így mindenki tud alkalmazkodni a helyzethez, könnyebben veszitek, ha „élesben” megy a dolog.

Amikre mindenképpen figyelj oda!

Ha úgy döntetek, és az ifjú párnak sincs ellene kifogása, hogy megy veletek a gyerkőc a nagy eseményre, van néhány alapszabály, amiket ha betartasz, igazi élmény lesz mindegyikőtök számára az esküvő, lagzi napja.

Tájékozódj!

Mindenképpen jó, ha megtudakolod az esküvő pontos menetrendjét, megismered a „tett” színhelyét vagy színhelyeit, és végiggondolod, a nagy nap mely részein tudtok ott lenni családostul. Ha több helyszínes rendezvénnyel van dolgod, és az egyes helyek között mondjuk nagy (tehát autóba ülős) a távolság, akkor megeshet, szelektálnotok kell! Ha például a lányos ház és az esküvő többi helyszíne messzebb van egymástól, érdemesebb csak utóbbit meglátogatni – nem biztos, hogy az éppen totyogó korú babád jó néven venné, ha ide és oda utaztatnátok.

Nem mindegy az öltözet!

Édesek az apróságok a fidres-fodros, habos-babos ruhában, aranyosak kis nyakkendővel a nyakukban, de ha lehet, a csinosság mellett a kényelem is legyen szempont, ha ruhát választasz a picinek az eseményre. Ha tél van, legyen elég meleg, de öltöztesd a gyermeket inkább rétegesen, hogy ha a vacsora, lagzi helyszínén belemerülne a futkosásba, táncikába, és esetleg kimelegedne, egy-egy réteget mindig le lehessen róla venni. Nyáron (is) figyelj a ruha anyagára, valószínűleg a meleg miatt meg fog izzadni az apróság, úgyhogy érdemes ezt is figyelembe venni. Hiába a meleg, kiskabát, kardigán szükséges, hiszen a templomban, zárt helyiségben hűvösebb lehet, mint a szabadban. Ezen kívül, főleg nyáron, de akár télen is mindenképpen több öltözet ruhát vigyél magatokkal. Hiszen leeszi, összekeni, leissza, vagy mondjuk beleizzad, és nem kellene megvárni, amíg a gyerkőcön szárad meg a ruha. Ezek mellett az sem árt, ha anya és apa is visznek mondjuk egy váltás ruhát – jobb a békesség, hátha ők is kapnak abból a finom sütiből egy kis kéznyomatot a ruhájukra.:-)

A menü

Ha még szopizik a baba, esetleg tápszeres, akkor tiszta sor, mit is fog uzsonnázni, vacsorázni. Azért jó, ha előre letisztázod, hogy tudnak-e Neked biztosítani egy nyugodt sarkot, szobát, helyiséget, ahol nyugodtan meg tudod etetni a babát. Ha elindultatok a hozzátáplálás rögös, ám rendkívül izgalmas útján, sőt, már rendelkezik saját menüsorral a fiatalember/kisasszony, ebben az esetben menj biztosra, és csakis olyat készíts, amit biztosan megeszik a baba. Esetleg érdeklődj a felszolgált ételekről, hátha van olyan, amit már megeszik a Te babócád is.

Figyelj, hova ülsz!

Ha már nagyobb a gyermek, 2-3 éves, vagy még idősebb, vele megkockáztathatóak akár a templom, terem első sorai – ha úgy gondolod, ülhetsz vele akár egészen előre is. Ám pici babával, totyogóval még keressünk a kijárathoz közeli helyet. Ha épp sírni, gügyögni, sikítani támad kedve, tehesse ezt minél távolabb a pártól.:-) A lépegetéssel próbálkozó apróság pedig úgysem tud túl sokáig egy helyben megülni, vele biztosan meg kell nézni az épületet kívülről is.:-)

Tartsd magad!

Amennyire lehet, igyekezz tartani a gyerkőc napirendjét. Persze, kötött a program, így kicsit nehézkesebb, de érdemes próbálkozni. Persze, azért ne ragaszkodj görcsösen a már megszokott rendszerhez. Kezeld lazán ezt a napot, ez nem csak Nektek, felnőtteknek különleges, de az apróság számára is. Rengeteg új arc, szépség, újdonság – izgalom izgalom hátán.:-) Megkockáztatom, az éjszakai nyugodt alvás vagy a könnyű elalvás is kimarad sok érdekesség, inger miatt.

Hajnali buli…?

Ami a lagzi végét illeti, ha kisgyerekkel érkezel, nagy valószínűséggel nem ez lesz az a buli, ami számotokra hajnalig tart majd. És megeshet, a táncparkettet sem sokat koptatjátok majd a párotokkal. De fogd fel úgy, hogy ez egy új, izgalmas, kalandokkal teli nap lesz mindegyikőtöknek, hiszen már nem mint pár, hanem mint család vagytok jelen!:-)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában