2021.03.18. 17:59:09 8687 259

Natúr kozmetikumok - Valóban az érzékeny bőr csodaszerei?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor tapasztalhatunk kipirosodást, esetleg pattanásokat, kiütéseket kozmetikai termékektől. Ennek igen sok oka lehet, de megoldja vajon a felmerülő problémákat, ha natúr kozmetikumokat használunk? Egyáltalán, azok nem okozhatnak ilyen tüneteket?

Natur kozmetikumok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Natur kozmetikumok

Nem egyszerű laikusként a bőrünknek is megfelelő utat találni a kozmetikumok és marketingjük sűrű erdeiben. Különösen, ha egyébként érzékeny, vagy allergiára hajlamos bőrtípussal rendelkezünk. Először a saját bőrünket kell górcső alá vennünk, majd ezután a kozmetikumokat is megvizsgálhatjuk.

Allergiára hajlamos és érzékeny bőr

Az allergiás hajlam azt jelenti, hogy az immunrendszerünk bizonyos összetevőkre bepánikol és védekezni kezd. Duzzanat, bőrpír, egy kis gyulladás, olykor még komolyabb hólyagok is felüthetik fejüket. Az érzékeny bőr tünetei is hasonlóak, bár itt a kipirulás gyakoribb, a hólyagosodás pedig igen ritka. A kettő közötti alapvető különbség, hogy míg az allergia egy immunreakció, a bőrérzékenységnek a világon semmi köze az immunrendszerhez, csupán a bőr savköpenye, természetes védőpajzsa nem kiegyensúlyozott.

Tehát, mivel a két probléma oka eltér, másként is kell kezelnünk az allergiás és másként az érzékeny bőrt.

Natúr kozmetikumok, mint megoldás?

Az érzékeny bőr esetén valóban jól funkcionálhatnak a natúr összetevőkkel dolgozó termékek, hiszen minél kevesebb összetevőt tartalmaznak, annál kevésbé lesznek irritálók. Ezenfelül vannak olyan tipikusnak mondható összetevők, például a parabén vagy a szilikon, amik az érzékeny bőrön sűrűn okoznak tünetet, de a natúr kozmetikumban nem találkozhatunk velük.

Ezen felül, bár a nagy hatóanyagtartalmú készítmények hatásosabbak a problémamegoldás terén, az érzékeny bőrt túlterhelik, nekik nem, vagy hígítva esetleg fokozatos bevezetéssel javasoltak.

Összességében tehát erre a problémára valóban megoldást jelenthet, ha natúr kozmetikumokra váltunk.

Azonban az allergiával már merőben más a helyzet. Itt minden azon múlik, hogy mire vagy allergiás. Tehát akár, ha azonnal, úgynevezett kontaktreakcióként, a kozmetikummal történő érintkezés helyén jelentkeznek allergiás tünetek, akár, ha órákkal később test szerte látsz allergiás reakciót magadon, érdemes orvoshoz fordulnod allergiavizsgálatra. Allergént egyaránt tartalmaznak a szintetikus és a natúr kozmetikumok is, a gyógynövényekre, természetes összetevőkre is lehet túlzott immunválaszunk.

A leggyakoribbak az illatanyagokra, tartósítószerekre és kémiai UV-szűrőkre jelentkező allergiás reakciók. Ha egyértelműen ez a baj, akkor tanúsított natúr kozmetikumok megoldhatják a gondjainkat, mivel ilyesmit nem tartalmazhatnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...