2015.11.13. 12:44:31 13117 233

Ne dobd ki a héját! Ropogós chips krumplihéjból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen rengeteg burgonyát meghámozunk, hiszen egyre kevesebb friss zöldség áll a rendelkezésünkre, ezek közül a krumpli a legnépszerűbb, szinte minden család asztalán megfordul. A burgonyapürében (többek között) viszont nagyon nem mutat jól a burgonyahéj. :) Mihez kezdjünk vele?

Burgonyahéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyahéj

A krumplihéj felhasználása

Ki is dobhatod, vagy mehet a komposztba, de a szépen megtisztított, lekefélt, megmosott, sérülésmentes héjat fel is használhatjuk az esti ropogtatni való elkészítéséhez! Ha ilyen egyszerű, könnyen elkészíthető és finom rágcsát csinálhatunk belőle, akkor egyszerűen vétek kidobni a burgonyahéjat! Ráadásul, akár a vacsi előtt is tálalhatod, ha nagyon éhes a család, mivel nagyon gyorsan kész van a következő fogás!

Hogyan készíts egyszerű ropogtatni valót krumplihéjból?

  • Mielőtt nekilátsz a burgonyahámozásnak, nagyon alaposan mosd le a krumplit.
  • Melegítsd a sütőt 200 fokra.
  • Helyezz sütőpapírt egy gáztepsibe.
  • A lehámozott burgonyahéjat sóval, borssal fűszerezd és locsold meg olívaolajjal egy tálban. Majd forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből és az olajból.
  • Helyezd szellősen a tepsibe!
  • Süsd 15-20 percig, félidőben kicsit forgasd át.
  • Fogyasszátok azonnal, ketchuppal, majonézzel, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal – ki-ki, ahogy szereti!
  • Zöld fűszerekkel is feldobhatod, esetleg füstölt sóval, a végén füstölt pirospaprikával vagy újhagymával és sajttal!

A végeredmény egy könnyű finomság lesz, ami nem fog eltelíteni, így amíg elkészül a vacsora, nyugodtan elfogyasztható. :)

Forrás: thekitchn.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...