2022.06.28. 12:15:00 6834 228

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Hátizsák tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hátizsák tisztítása

Mielőtt nekiállunk magának a tisztításnak teljesen ürítsük ki a hátizsákot, húzzuk szét a cipzárakat és fordítsuk ki az összes zsebet. Fordítsuk fejjel lefelé a hátizsákot egy szemeteskuka felett, és rázzuk a pöszmöszöket és a morzsákat belőle. A varratok közé ült szennyeződéseket eltávolításához használhatjuk a porszívó résszívó fejét.
Természetesen az adott táska vagy zsák anyagának és a címkén jelzett mosási utasításokat figyelembe illik venni, de alap esetben nem nagyon lőhetünk mellé a következő lépéseket követve.

Moshatjuk mosógépben a hátizsákokat?

Amennyiben a kezelési címkén található utasítások szerint megtehető, nyugodtan tegyük bele mosógépbe az iskolatáskát. A nagymértékben nejlon vagy poliészter alapanyagból készült hátizsákot a legrövidebb kímélő programon, fehérítőmentes mosószerrel és folteltávolítóval moshatjuk ki. A gépbe mást ne tegyünk és a táskát is csak nagy hálós mosótáskába téve – vagy ennek hiányában egy régi párnahuzatba rejtve – rakjuk a dobba.
Egyes hátizsákok még akkor is elveszíthetik eredeti formájukat, ha az anyag mosógépben mosható, ezért ajánlottabb kézzel mosni ezeket a táskákat.

Hogyan mossuk ki a hátizsákot mosógép nélkül?

Ha a hevederek szőtt anyagból készültek, és kivehetők, először mossuk ki azokat meleg, mosószeres vízben, majd alaposan öblítsük ki hideg vízben. Végül töröljük át és szárítsuk meg a levegőn.
Keverjünk el egy kevés mosogatószert egy kis tál meleg vízben, és egy szivacs segítségével töröljük át vele a hátizsák belsejét. A beszáradt foltok súrolásához használhatunk kefét is. Ezután mossuk át a hátizsák külső felét is, különös figyelmet fordítva azokra a területekre, amelyek a leggyakrabban érintkeznek a bőrünkkel vagy a talajjal.
Egy tiszta, nedves mikroszálas kendővel töröljük át kívül-belül a hátizsákot. A művelet többszöri öblítés beiktatásával ismétlendő, hogy az összes szappanmaradék el tudjuk távolítani.

Miként szárítandó a hátizsák?

Ne szárítsuk szárítógépben a hátizsákot, mert az anyaga könnyen tönkre mehet a magas hő hatására, ehelyett egy tiszta és száraz törülközővel átitassuk fel a táska belsejében és külsején található nedvességet. Ezután akasszuk fel fejjel lefelé és hagyjuk jól szellőző helyen a levegőn megszáradni.

A tornazsákok fertőtlenítése

Időnként előfordul, hogy az átizzadt tornaruhák napokig a hátizsákban maradnak. Az ezekből származó baktériumok kellemetlen szagokat okozhatnak, és beleivódhatnak magába a tornazsákba is. Mivel a klóros fehérítő károsíthatja a hátizsák belsejének bevonatát, használjunk helyette nem fehérítőszeres fertőtlenítő kendőt.
Alaposan töröljük ki a hátizsák belsejét, ügyelve a varratokra és a sarkokra. A tornazsák külsejét antibakteriális szövetfertőtlenítővel. pl. spray formában kapható tisztítószerekkel ajánlott lekezelni.
Mielőtt újból használatba vennénk a tornazsákot, győződjünk meg róla, hogy a hátizsák teljesen megszáradt.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...