2017.04.01. 14:18:39 13822 396

Ne tartsd vissza! – A „gáz” nem mindig gáz…:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondjuk, hogy társaságban nem kellemetlen, ha egy-egy rossz mozdulatnak köszönhetően kiszalad egy apró szellő odalentről, de annak is oka van, miért nem maradt ott, ahol volt. Ugyan étkezési szokásaink változtatásával, végső esetben gyógyszerrel segíthetünk a bűzös pukik elkerülésében, megesik, hogy nincs mit tenni, aminek ki kell jönni, az ki is jön. És van, hogy nem is kell tenni ellene!

Szellentés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szellentés

Idézhetnénk mondjuk a zöld ogrét, Shreket, aki szerint „Jobb kint, mint bent!”, meg az ősi mondást, hogy „Inkább, minthogy az orvos húzza ki!”, de ezeken kívül is van egyéb ok, vagy magyarázat arra, miért nem gáz néha, ha kiszabadul belőlünk egy kis… „gáz”.

Intő jel is lehet!

Ha úgy érezzük, a belőlünk távozó gázok „illata” kellemetlenebb a szokásosnál, és gyakran kínoz minket fájdalmas puffadás, jobb, ha orvoshoz fordulunk!

Több puki, kevesebb puffadás

Ha eszünk, ahhoz bizony hozzátartozik, hogy elkezdünk emészteni. Van, hogy gyomrunk nem úgy reagál egy-egy ételre, fűszerre, mint gondoltuk, és bizony puffadunk, feszül a hasunk. Ez igen kellemetlen, zavaró érzés lehet, pláne, ha a kikívánkozó levegőt még meg is próbáljuk visszatartani. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ha szabad utat engedünk az emésztés során keletkezett gázoknak.

A szag védi egészségünket?

Számtalan tanulmány szerint ha saját „illatunkat” érezzük, az jó hatással van az egészségünkre, és véd a szívinfarktus, szélütés ellen.

Ha visszatartjuk, veszélyes is lehet!

Puffadáshoz, de bélműködés zavarához is vezethet, ha hosszabb ideig visszatartjuk a szellentést! Ha úgy érezzük, ki szeretne szabadulni a „szellem”, látogasd meg a mellékhelyiséget és engedj neki szabad utat! Te is, gyomrod is megkönnyebbül majd!

Tanácsot adó gázok

A szellentés gyakoriságából, szagából következtethetünk arra is, mire van szüksége szervezetünknek. Ha túl kevés galambot eregetünk, több ballasztanyagra van szükségünk. Ha a túl sok vörös húsra szervezetünk viszont bűzösebb gázokkal reagál, ideje visszafognunk azok fogyasztását.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fejfájás, mi páncélba zár – Amit tudnod kell a leggyakoribb kínzó tünetről

Hol húzódik a határ az ártalmatlan és a veszélyes fejfájás között? Mikor van okunk aggodalomra – és hogyan enyhíthetjük a mindennapjainkat megkeserítő tünetet?

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Viszket, hámlik, pirosodik: mit tehetünk az ekcéma ellen?

Az ekcéma görög eredetű szó, amely hólyagos bőrelváltozásokat jelöl. Orvosi szempontból bőrgyulladásként vagy dermatitisként is emlegetik, és gyakran egyfajta túlérzékenységi reakcióként jelentkezik. Az allergiás bőrtünetek hátterében olyan gyakran használt termékek állnak, mint a parfüm, testápoló, dezodor, körömlakk vagy egyes gyógyszerek. A nikkel, amely sok bizsuban megtalálható, szintén sűrűn bizonyul kiváltó oknak – a becslések szerint minden tizedik nő érzékeny rá. Mit érdemes még tudnunk az ekcémáról?