2021.11.16. 11:45:00 6719 216

Női és férfi sportok ellentétében - De hogyan edzenek a nemek közösen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akárcsak az élet más területeinél, a sport esetében sem mindig értik ugyanazt a fogalom alatt a nők és a férfiak. Az egyes férfiaknak is különbözőek az edzési szokásaik, illetve a legtöbb nő is eltérő módon űzi ugyanazt a sportágat, mint egy másik nő, így igazán nehéz dió, ha a párunkkal együtt szeretnénk edzeni.

Közös sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös sportolás

Jóga, foci, futás, súlyemelés. Csupán néhány a legdivatosabb hobbi sportok közül. Nem csoda, ha a különböző mozgásformákat választó családtagok nem járnak közösen sportolni. A nők sok esetben túl szégyenlősek a közösségi sportlétesítményekben való edzéshez, és fontos számukra az is, hogy ne csak testileg, de lelkileg is fejlődhessenek. ezzel szemben a sport a férfiak számára általában vagy egyfajta jutalomjáték a dolgos hétköznapok után, amikor a haverokkal együtt tölthetik az időt, vagy versengés, ami során egyre többet fejlődhetnek fizikálisan. Hová és hogyan férhet be így az a nő, aki a partnerével szeretne edzeni?

Válasszatok olyan kapcsolódó mozgásformát, amely jól kiegészíti az alap sportágaitokat!

Az állóképesség növelése, az erősítés és a nyújtás mind olyan áthidaló lehetőségek, amelyek minden sportág szerelmesének a a javára válhatnak, legyen bármilyen nemű is az illető!

Másik fontos tényező, amit figyelembe kell venni, hogy a férfiak tesztoszteron szintje nagyjából állandó, míg a nők hormon-háztartása ciklikusan ingadozik. A női ciklus második felében jellemzően romlik az állóképesség, ilyenkor inkább ne erőltessük azt, hogy lépést tartsunk az erőhormonban dúskáló szerelmünkkel. A vashiányos hölgyek teljesítménye is az elvárt szint alá csökkenhet, főként a menstruáció alatt, amikor is a legnehezebb jól teljesíteni. Az ilyen napokon inkább végezzünk önállóan valamilyen szolidabb mozgásformát.

Motiváció közös edzéshez

Kell jobb indok annál, hogy úgy tölthetjük el a minőségi együtt töltendő szabadidőnket, hogy a testi egészségünkért is teszünk közben? Ha kicsit lustább a párunk, könnyebben formában tarthatja magát, ha beszólogatások helyett közös programot kreálunk a testmozgásból.

Ahol a nők leginkább labdába rúghatnak

De csak képletesen! Az a sport, ahol a férfiakkal leginkább versenyre kelhetünk amatőr szinten, nem más, mint az úszás. Ezt pedig testalkatunknak és testösszetételünknek köszönhetik. A nők és férfiak közötti emlékezőtehetség különbsége pedig például koreográfiák megjegyzésénél válik a hölgyek javára, így nem csoda, hogy a tánc is inkább a nők sportja.

Ahol viszont a pár egyik tagja a sportot én-időnek szánja, ott nem érdemes “belerondítani” a képbe, keressünk inkább egy olyan másfajta szabadidős tevékenységet, ami akár közös hobbinak is kinevezhető lehet.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.