Nyam-nyam, ez jól hangzik: almapuncs
Tévedés ne essék, a forralt bor és puncs szezonnak még nincs vége, sőt, még csak most jött el igazán, hiszen hideg van, január van, depi van... :D Kell egy kis lélekmelegítő! Most próbáld ki a változatosság kedvéért ezt az almapuncs receptet.
Almapuncs - Recept
Hozzávalók:
- 2 db édes alma
- 1 l almalé
- 6 dl édes fehérbor
- 2 tk forralt-bor fűszerkeverék
- 1/2 citrom és narancs héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 4-5 ek méz (v. ízlés szerint)
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fűszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.
Ezután szűrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tűzről levett forró, fűszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hűlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)
A langyosra hűlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu