2023.06.27. 13:15:00 6610 252

Nyári mosóiskola - Mert a napsütés sem old meg mindent
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az esős hetek és a fűtés lekapcsolása iszonyatos megterhelést okoztak azoknak a háziasszonyoknak, akik külön szárítóhelyiség és szárítógép hiányában a szobákban voltak kénytelenek tergetni. A napsütés megérkezésével egy gond lement a vállukról, de más, leginkább a nyári időszakra jellemző tényezők miatt kibővült a kör.

Kislány tereget - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kislány tereget

Képzeld el, hogy ugyanaz a feltétel tesz keresztbe neked, ami a lakás páratartalmát is megmenti! A napsütésben ropogósra száradt ruhák mennyiségét pont az növeli meg, hogy a nyári hőség miatt többször váltunk ruhát.
Ráadásul a kényesebb, zömmel világos szövetek könnyen elszíneződhetnek, és megszagosodhatnak az izzadság miatt.

Nyáron nem igazán tehetjük meg azt, hogy megvárjuk míg egy-egy teljes mosási adag összegyűlik, bár az erső napsütésben végzett tevékenységek tesznek róla, hogy gyorsan nőjön a ruhakupac. Első lépésként használjunk minimum két darab szennyeskosarat, hogy a fehér és a sötét szennyest külön tudjuk választani már a mosás előtt is.

Másodszor fogadjuk el azt a tényt, hogy valószínűleg többször kell rövid programon, és fél adagnyi mosásra váró szennyessel elindítani a mosógépet. Erre azért lesz szükség, hogy a szövetekbe ne üljön bele az izzadság!

Harmadszor nézzünk utána a fehér és a kényes világos szövetek tisztítási lehetőségeinek adott szövetfajta szerint. A bosszantó sárga foltok sajnos csak ritka esetben fognak eltűnni egy átlagos mosógépi mosás során. Minimum egyfajta előkezelés lesz szükséges az eltávolításukhoz.

Továbbá ne hagyjuk bent a mosógép dobjában a kimosott ruhákat, mert a megnövekedett belső hőmérséklet miatt kellemetlen dohos szaguk lehet. Ráadásul azzal, hogy késlekedünk a teregetéssel még sokkal gyűröttebbek is lesznek a tiszta ruháink!

Az utolsó praktika éppen az ehhez kapcsolódó vasaláshoz tartozik:
Azért, hogy csak a mindenképpen vasalást igénylő anyagokat kelljen vasalgatnunk, próbáljuk meg minél többször használni a mosó- és szárítógépek vasalást könnyítő programjait, valamint teregessük az arra alkalmas ruháinkat vállfákra! Természetesen jól rázzuk ki és simítsuk el azon ruhadarabok ráncait is, amelyek szimplán a szárítókötélre és állványokra kerülnek ki száradni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...