2020.09.11. 13:11:09 24180 287

Párizsi, házilag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek általában odavannak a párizsiért, és nem csak azért, mert mintásra lehet rágni. A szendvicsen könnyű feltét, remek uzsonna, reggeli vagy épp vacsora. Ha nem akarjuk nekik a boltit adni, van más megoldás. Készítsünk házi párizsit!

Párizsi szeletek - illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párizsi szeletek - illusztráció

Sokszor nem szívesen adunk a gyermekeinknek, unokáinknak finomított húskészítményt, hiszen ízfokozókkal, sóval, idegen anyagokkal vannak teli és a hústartalmuk minősége, mennyisége is kétes. Azonban, ha otthon a saját konyhánkban készítjük el a párizsit, egy pillanatig sem kell attól tartanunk, hogy nem a lehető legegészségesebb szendvicset kínáljuk a családunknak. Az elkészítés pedig mindössze pár perc és nem is bonyolult.

Házi párizsi - recept

Mire lesz szükséged hozzá?

  • ½ kg darált csirkemell filé
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors

Keverjük össze az összes hozzávalót alaposan. Vegyünk elő egy ív sütőpapírt és halmozzuk rá a darált csirkehúsos masszát. Formáljuk szorosan feltekerve kolbász formára, majd csomagoljuk alufóliába. Csavarjuk össze a két végén a fóliát, majd spárgával kötözzük át pár helyen. Forraljunk egy nagyobb lábasban vizet és főzzük a kis csomagot 40 percen át. Emeljük ki a vízből és hagyjuk legalább egy órán át hűlni, ezt követően pedig tegyük a hűtőbe, míg teljesen hideg lesz. Hűtést követően már szeletelhetjük is a szendvicsre, hidegtálra.

  • Extra tipp:

Minél finomabbra daráljuk a húst, annál kellemesebb állagú lesz a végeredmény.

Mint a bolti

A fenti natúr receptnél egyel bonyolultabbat is választhatunk, így szinte teljesen a bolti húskészítmény ízét produkálhatjuk. Ehhez szükségünk lesz a következő alapanyagokra:

  • 50 dkg sovány disznóhús
  • 20 dkg marhahús
  • 15-20 dkg zsírszalonna
  • 1 dl hideg víz
  • 2 dkg pácsó (ha nem tudnád, mi az a pácsó: pác-só )
  • 2 gramm őrölt bors,

csipet szerecsendió, koriander, gyömbér, kardamom és paprika (természetesen mindegyik őrölt formában) Alaposan tisztítsuk meg a húst és kockázzuk fel a szalonnával együtt. Tegyük 2-3 óra hosszára fagyasztóba, hogy könnyebben tudjuk egész finomra darálni. Ha megkeményedett, apró lyukú darálón hajtsuk át. Ezt követően turmixoljuk péppé a fűszerek és egy dl jéghideg víz hozzáadásával. Sűrűn folyó masszát kapunk, amit folpackkal bélelt formába öntünk, majd a sütőben 75 fokon melegítjük 3 teljes órán át. Ezt követően hagyjuk kihűlni és másnap kínáljuk fogyasztásra!

A házi parizer mellé tökéletes a konyhakertben termelt paradicsom és újhagyma, a finom házi kovászos vagy gyökérkenyérke és egy csodás otthoni sajt vagy vajkrém. Ezek az otthoni ízek nem csak finomabbak, de egészségesek is bolti társaiknál és mivel elkészítésük igen egyszerű, érdemes rutin szerű hagyományt teremtenünk velük az otthonunkban. Alapanyagként, jó minőségű húsokat válasszunk, az egészségünk meghálálja a figyelmességet.

Forrás: finomreceptek.com/a-mennyei-finom-parizer-parizsi-keszitese-hazilag.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...