2020.06.17. 15:17:21 7820 214

Pekingben újabb korlátozásokat vezettek be
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tovább nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Pekingben, miután a hét végén felfedeztek egy nagybani piachoz köthető járványgócot, a kínai fővárosban ezért újabb korlátozásokat vezettek be a vírus terjedésének megfékezésére.

Koronavírus, orvos védőfelszerelésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koronavírus, orvos védőfelszerelésben

A pekingi egészségügyi bizottság kedden arról számolt be, hogy hétfőn újabb 27 helyi fertőzésből eredő Covid-19 megbetegedést azonosítottak, ezzel a múlt csütörtök óta 106-ra emelkedett az új esetek száma a városban. A szomszédos Hopej tartományból négy újabb, a pekingi góchoz köthető megbetegedést jelentettek, míg egy embert a délnyugati Szecsuan tartományban diagnosztizáltak Covid-19-cel, azután, hogy Pekingből odarepült.

Egy hétfői döntés alapján átmenetileg nem hagyhatják el a várost olyan emberek, akiknél magasabb annak a kockázata, hogy megfertőződhettek. Ha pedig ilyen utasok az elmúlt napokban távoztak volna Pekingből, a hatóságok tájékoztatják az érintett úti célok hatóságait. Az ország több területén ismét 14 napos kötelező karantént vezettek be a Pekingből érkezők számára.

A kínai főváros közösségi személyszállító szolgáltatói, valamint a taxitársaságok ideiglenesen nem közlekednek Peking határán kívülre, a távolsági buszok közlekedését pedig szintén felfüggesztették.

A város egyes kerületeiben "háborús készültséget" vezettek be, az ott élők legfeljebb napi egy alkalommal, bevásárlás céljából hagyhatják el otthonukat, a nemrégiben újranyitott iskolákat ismét bezárták. A hatóságok nagy erőkkel folytatják az igazolt fertőzöttekkel, valamint a piaccal kapcsolatba került emberek felkutatását. Önkénteseket is bevontak, akik házról házra járva kérdezik végig a lakókat a fertőzés kockázatának felmérésére. A városban emellett piacokon, zöldség- és gyümölcsüzletekben, vendéglátóhelyeken, valamint kormányzati épületekben ellenőrzik a megfelelő óvintézkedések és fertőtlenítési eljárások betartását.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A Peking déli részén található, 107 hektáros piac Peking mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel. A fertőzések felfedezése után a piacot bezárták, és széles körű tesztelést végeztek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében.

Több mint ezer járatot töröltek a pekingi nemzetközi repülőtereken

Helyi idő szerint szerda reggel 9 óráig Peking két nemzetközi repülőtere 1255 járatot, vagyis a menetrend szerint közlekedő utasszállító repülőgépek csaknem 70 százalékát törölte a vírus terjedésének megfékezése érdekében. Az Air China és a China Southern Airlines is kedd este közölte: a kínai légitársaságok a repülőjegyek teljes árát visszatérítik azoknak, akik Pekingbe vagy Pekingből utaztak volna. A nemzeti vasúttársaság szintén felajánlotta, hogy visszaváltja a Pekingbe vagy Pekingből közlekedő vonatokra váltott jegyeket mindazoknak, akik keddig foglaltak menetjegyet.

A helyi egészségügyi bizottság szerdán azt közölte, hogy a kínai fővárosban 31 újabb embert diagnosztizáltak Covid-19-cel, és még hat, tünetmentes fertőzöttet azonosítottak kedden. A múlt hét óta regisztrált új megbetegedések száma ezzel 137-re emelkedett.

Pekingben kedd estig 29 lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá, négy kerületben rendeltek el készültséget, 276 élelmiszerpiacot fertőtlenítettek, és 11 földalatti vagy félszuterén piacot zártak be a Global Times kínai lap információi szerint. A lap arról is beszámolt, hogy a kínai fővárosban 72 óra alatt több mint 200 ezer, a járványgócként azonosított nagybani piaccal kapcsolatba került embert teszteltek és több mint 33 ezer vendéglátóhelyet fertőtlenítettek. A pekingi piacfelügyeleti hivatal pedig közölte: a tervek szerint szerdáig végeznek a város egészében a piacok és éttermek fertőtlenítésével.

A kínai fővárosban a járvány miatti készültségi fokozatot 3-asról 2-es szintre emelték kedden. Ennek értelmében a nagyobb létszám befogadására alkalmas helyeknek, egyebek mellett könyvtáraknak, múzeumoknak, kiállítótermeknek és parkoknak kapacitásuk 30 százalékára kell csökkenteniük látogatóik számát. Szerdától ismét felfüggesztették a tanítást minden oktatási intézményben. Pekinget pedig csak olyanok hagyhatják el, akik rendelkeznek hét napnál nem régebbi, negatív vírusteszt-eredménnyel.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.