2021.05.05. 12:45:00 8262 248

Pénzügyi gondok és romló egészség? Sajnos nagy az összefüggés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi társadalom az elmúlt 30-40 év alatt megháromszorozta az adósságát. Ezzel párhuzamosan növekedett az agyvérzések, a mentális és a szívbetegségek száma. Jól gondolod, ebben részben a rossz pénzügyi helyzet is hibáztatható!

Pénzügyi bizonytalanság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénzügyi bizonytalanság

Szerencsére sok embertársunk számolt be arról, hogy az anyagi gondok enyhülésével a fizikai tünetek és szellemi állapotuk ugyancsak javultak, így bizonyítható, hogy az adósságok kifizetése és megtakarítások képzése testi-lelki megkönnyebbülést hozhat magával.

Az aggasztó pénzügyi helyzetben élőknél komoly tünetek észlelhetők, amit a stressz és az aggodalom számlájára írhatunk:

1. Magas diasztolés vérnyomás

Hosszú távon a szívroham és az agyvérzés előfutára is lehet. Meglepő az az adat, hogy már a 25-30 éves korcsoportban, akiknek optimális egészségi állapotban kellene lenniük, is egyre több az ezzel a problémával küzdő személy. A genetikai hajlamon túl pedig a magas adósság az egyik kiváltó ok.

2. Emésztőrendszeri megbetegedések

Az egészség központjának biztosan nem tesz jót, ha anyagi körülményeink miatt nem engedhetjük meg magunknak az egészséges ételeket. Főleg, ha ételallergia is társul a bajunkhoz! A rossz pénzügyi helyzet 20%-kal is képes megnövelni a gyomorfekély kialakulásának kockázatát.

3. Állandó izomfeszültség

Hátfájásról a pénzügyi gondokkal küszködők több mint fele számol be, amihez gyakran társul (migrénes) fejfájás is. A lelki feszültség fizikailag is testelt ölt, amit érdemes pilates- és jógagyakorlatokkal ellensúlyozni.

4. Depresszió és szorongás

Amikor a dolgok sivárrá válnak, gyakran kétségbe eshetünk. A pénzügyi pánikban élők 20-25%-a szenved ezektől a mentális betegségektől pl. álmatlanság, ezek pedig az egészségtelen életmód kiváltói lehetnek. A stresszt hibás módon dohányzással, alkoholfogyasztással vagy rendszertelen táplálkozással próbálják levezetni.

Javítsunk pénzügyi helyzetünkön!

Az adósságmentesség lelki és fizikai előnyei miatt megéri megküzdeni a pénzügyek rendezésével, a folyamat során erősebb személyiséggé is válhatunk. A kulcs, hogy elérhető és mérhető célokat tűzz ki magadnak, amik eléréséhez mindenképp ragaszkodj:

1. Válts jövedelmezőbb munkakörre!

Légy bátor és pályázz! Számtalan ingyenes anyaghoz hozzáférhetünk, amikkel akár otthon is képezhetjük magunkat.

2. Változtass pénzköltési szokásaidon!

Ha nem áll módodban munkahelyet váltani, kezeld szigorúbban a kiadásaidat. Egy dologra nagyon figyelj: az egészségen ne spórolj!

Haladj apró lépésekkel:

  • Kövesd nyomon pénzügyi szokásaidat, mindig van terület, ahol lehet (még) spórolni!

  • Ne vásárolj hitelre nem létfontosságú háztartási és elektronikus cikkeket! (Ne fuss a fogyasztói társadalom trendjei után!) Felejtsd el a hitelkártya használatát is!

  • Bankkártyád adatait ne ments el az online felületeken, így az impulzív vásárlásoktól előbb elmehet a kedved, ha nincs kedved sokat pötyögni.

  • Ne szégyellj tanácsot kérni a környezetedben élő, megbízható, pénzügyileg sikeres személytől!

Forrás: www.self.inc

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...