2016.09.09. 16:51:27 13035 287

Pirítós helyett – Egyszerű „desszertek” toast kenyérből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pirítóson kívül persze készülhet még más is a toast kenyérből. Nálunk például a nagy barátnős, beszélgetős, röhögős melegszendvicspartik egyik „alapkelléke” volt – két poén között mehetett a kenyérszeletre egy kis ez meg az és némi sajt, majd irány a sütő, a következő viccig el is készült a „bulisnack”.

Csokis banános toast - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis banános toast

Persze, ha tudtuk volna, hogy a „főfogáson” kívül különböző gyors és finom desszertek is készülhetnek toast kenyérből, talán még hosszabbra nyúlnak a poénokkal megtűzdelt csajos esték.

Színesen egyszerű

A következő finomságnál nincs is egyszerűbb: kend meg a kenyeret vajjal majd szórd meg színes dekorcukorral.

Gyors és tápláló finomság

Akár két étkezés közötti snackként is eheted, vagy „csakúgy”, ha megkívánsz egy kis édességet. Szerezz be hozzá egy joghurtot (lehetőleg görögjoghurt legyen), banánt, egy kis mézet és pár szem durvára vágott mogyorót. A kenyérre mehet a joghurt, erre a banán, amire pár csepp mézet is csepegtethetsz, majd dobd rá néhány szem apróra vágott mogyorót.

Keverd!

A poharas réteges finomságok helyett most itt van a „kenyeres réteges”!:-) Kend meg a szeletet egy kis túróval és erre tegyél egy kis lekvárt, mondjuk eperből vagy málnából készültet. Majd keverd össze a két „kenyérrevalót”.

Csokis csoda

Ha imádod a Nutellát és maradt még a fagyasztódban az idei eperből, netán be tudsz szerezni egy kis friss málnát, ezt a finomságot Neked találták ki! Kend meg a kenyered a finom mogyorókrémmel és erre tegyél finom eperszeleteket vagy néhány szem málnát.

Itt a szilvaszezon!

És vele együtt elérkezett a szilvalekvár ideje is! Ennek a desszertnek a másik szereplője pedig újra a mogyorókrém lesz. Kend meg a kenyeredet Nutellával, majd erre tegyél egy kanálka finom szilvalekvárt. Az eredmény? Egy falatnyi boldogság.:-)

Egzotikus csoda

Hogy hogy fér meg a túró, a kókusz és az ananász egyetlen toast kenyéren? Hát így! Kenj a szeletre egy kis túrót, tegyél rá a lédús ananászszeletekből és szórd meg az egészet kókuszreszelékkel. Jó étvágyat!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...