Rántott csirkemell másként - kalóriaszegényen is finom!
Készíthetsz ropogós és mennyeien ízletes rántott csirkét anélkül is, hogy fél liter olajat elhasználnál a sütéshez, és egy órát ott állnál a gáz mellett. Ez a változat azonkívül, hogy kényelmesebb az elkészítése a hagyományos rántott husinál, még alakbarátabb is! Lássuk-lássuk!
Nálunk a rántott csirkemell a kaják netovábbja, nem miattam, hanem a férjem miatt. A probléma csak az, hogy én nem nagyon szeretem elkészíteni... Ennek köszönhetően azonban mindig próbálok újítani, különböző változatok után kutatni a neten. Most például ezt a verziót fogjuk tesztelni, már a recepttől is összefut a nyál a számban:
Hozzávalók:
- pici olaj
- 3 evőkanál mustár
- 1 nagy tojás
- 1/2 evőkanál füstölt paprika
- 1 1/4 db bőr nélküli, csont nélküli csirkemell vagy csirkecomb
- 1 1/4 csésze panko morzsa
- 1/2 evőkanál só
- Bármilyen saláta köretnek
Elkészítés
Sózd be a húst, és hagyd egy kicsit állni. Kend ki a tepsit vékonyan olajjal. Keverd össze a mustárt, a tojást és a füstölt piros paprikát. Mártsd a húst a tojásos keverékbe, majd forgasd meg a morzsában. Ezután tedd a tepsire. Kicsit kenegesd meg a hús tetejét is olajjal, majd süsd 165 fokon, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
Tálald salátával!
Jó étvágyat!