2019.11.20. 13:29:25 10390 320

Receptjáték: A zseniális kekszgolyó - másként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik, hogy ez a desszertek hete! :) A kekszgolyót mindenki szereti, hiszen könnyű elkészíteni és még könnyebb megenni. A klasszikus kókuszos változatot azért néha jó egy kicsit leváltani, például egy almás-fahéjas változattal, ami remekül illik a karácsonyi hangulathoz!

Kekszgolyó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kekszgolyó

Kornis Marianntól az alábbi desszert receptet kaptuk a karácsonyi receptjáték keretében:

Almás fahéjas keksz golyó

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 50 dkg darált keksz
  • 4 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó por /lehet cukrozott is a kakaó/
  • egy csipet só
  • 2 teás kanál fahéj
  • 3 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 4 evőkanál fekete kávé

Elkészítése:

  1. Az almákat meghámozzuk és egy kisebb fajta reszelőn egy lábasba bele reszeljük.
  2. Hozzáadunk egy csipet sót, majd 2 teáskanál fahéjat, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 2 dkg porcukrot és ezt így fel tesszük a gázra és kb. 10-15 percig össze pároljuk. Mikor ezzel meg vagyunk félre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg hűl a masszánk, addig összeállítjuk a száraz alapanyagokat. Előveszünk egy keverőtálat, bele tesszük az 50 dkg darált kekszet hozzá adunk 2 dkg porcukrot, 4 dkg kakaóport, 1 teáskanál vaníliás cukrot, és ezeket szépen elkeverjük.
  4. Most már hozzá adjuk a kihűlt alma masszánkat, az 1 teáskanál rumot és végül a 4 evőkanál fekete kávét.

Ezeket jól össze keverjük és ebből kapunk egy olyan jó állagú masszát, amiből egyforma golyókat készítünk. Ha ezzel elkészültünk akkor kb. 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Mielőtt tálaljuk, meg lehet szórni őket fahéjas porcukorral vagy csokireszelékkel, esetleg kekszmorzsákkal - természetesen ízlés szerint.

Nagyon finom nálunk mindenki szereti.

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Neked is van egy ütős karácsonyi recepted?

Küldd be a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és vegyél részt a nyereményjátékban. 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk és esélyes lehetsz a maximális 10.000.000 Ft-os fődíjra is. Részletekért kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...