2019.06.04. 08:00:00 10730 244

Reggelizz az Ikrekkel: francia pirítós édesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szabadlelkű Ikrek nehezen viseli, ha korlátozzák. Még reggeli terén is, ezért szemrebbenés nélkül neki áll édes ételt készíteni, és meg is eszi. Hogy feldobjuk magunkat egy nehéz nap reggelén, csatlakozzunk be hozzá egy gyümölcsös finomságra!

Francia bundás kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Francia bundás kenyér

Egy kis cukor és egy kis antioxidáns az egyensúly kedvéért. Teával, kávéval és gyümölcslével egyaránt finom. Na de mi az és hogyan készül? Az ikreknek egyik kedvenc reggelije lehet tehát a francia pirítós - vagy nálunk inkább bundás kenyér - áfonyával és mascarpone krémsajttal.

Francia bundás kenyér - Recept:

Hozzávalók és elkészítés:

  • 2 tojás
  • 1 csésze tej
  • 2 ek. vanília
  • kenyér v. briós szeletelve
  • vaj
  • 1,5 csésze kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • ¼ tk. só
  • 1 csésze áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)
  • 1 csésze mascarpone sajt
  • 1 ek. porcukor

Melegítsünk fel egy (rácsos) serpenyőt, és melegítsük elő a sütőt kicsit. Öntsük össze a tejet és a tojást, 1 teáskanállal tegyünk bele a vaníliából. Ebbe a keverékbe áztassuk meg jó egy percig a kenyérszeleteinket. Az átmelegedett serpenyőt vajazzuk ki és oldalanként kb. 3-3 perc alatt pirítsuk a kenyeret aranybarnára. Hogy meleg maradjon, tegyük be a sütőbe.

Közben egy tálba öntsünk két csészényi vizet, ehhez adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a csipet sót. Forraljuk össze! Amikor forr, vegyük a lángot kisebbre és hagyjuk teljesen feloldódni a cukrot. Ekkor adagoljuk bele a gyümölcsöt, és ismét forraljuk fel az edényünk tartalmát. Miután hagytuk, hogy a felesleges víz elpárologjon, vegyük le a tűzről az edényt. Miközben az áfonya hűl, keverjük ki a mascarpone sajtot a maradék vaníliával és a porcukorral.

Vegyük ki a pirítóst a sütőből, és 2-3 szeletet tegyünk egy-egy tányérra. A pirítósra hintsünk az áfonyából, és kanalazzunk a krémsajtból is rá.

Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a13958/cranberry-french-toast-mascarpone-recipe-opr1210/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Édes paradicsomi csavar – különleges desszertek paradicsomból

A paradicsom a legtöbb konyhában sós ételek alapja – levesek, mártások, tészták, pizzák szinte elképzelhetetlenek nélküle. De mi lenne, ha most egy egészen új oldaláról ismernénk meg? A paradicsom édeskés-savanykás ízvilága és selymes textúrája lehetővé teszi, hogy meglepően jól működjön desszertként is – csak a megszokott kereteken kell túllépnünk.

Ne várd meg, amíg megtörténik! – Előzd meg az otthoni baleseteket!

A felmérések szerint: éves szinten megannyi megelőzhető baleset - súlyosabb esetben akár haláleset is- kötődik az otthonokhoz, melyeknek többsége néhány óvintézkedés bevezetésével, nagy eséllyel megelőzhető (pl. fulladás, különféle sérülések, esések, mérgezés). Az ingatlanbaleseti adatokból kiderül, hogy évente több millió (!) ilyen jellegű sérülésre kerül sor; ahogy az is, hogy az összes megelőzhető sérülésekkel szorosan összekapcsolódó halálos kimenetelű esetek 78 százaléka otthon történik.

Az a bizonyos első benyomás – 2+1 dolog, amit először észrevesznek a vendégeid

Amikor vendégek érkeznek hozzánk, az első benyomás mindig döntő! Nem számít, hogy egy spontán látogatásról vagy egy előre szervezett összejövetelről van szó, az otthonunk sokat elárul rólunk – akár akarjuk, akár nem. Az illatok, a rend (vagy annak hiánya) és az apró részletek mind-mind hatással vannak arra, hogyan érzik magukat nálunk a vendégek.