Reggelizz az Ikrekkel: francia pirítós édesen
A szabadlelkű Ikrek nehezen viseli, ha korlátozzák. Még reggeli terén is, ezért szemrebbenés nélkül neki áll édes ételt készíteni, és meg is eszi. Hogy feldobjuk magunkat egy nehéz nap reggelén, csatlakozzunk be hozzá egy gyümölcsös finomságra!
Egy kis cukor és egy kis antioxidáns az egyensúly kedvéért. Teával, kávéval és gyümölcslével egyaránt finom. Na de mi az és hogyan készül? Az ikreknek egyik kedvenc reggelije lehet tehát a francia pirítós - vagy nálunk inkább bundás kenyér - áfonyával és mascarpone krémsajttal.
Francia bundás kenyér - Recept:
Hozzávalók és elkészítés:
- 2 tojás
- 1 csésze tej
- 2 ek. vanília
- kenyér v. briós szeletelve
- vaj
- 1,5 csésze kristálycukor
- 2 ek. citromlé
- ¼ tk. só
- 1 csésze áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)
- 1 csésze mascarpone sajt
- 1 ek. porcukor
Melegítsünk fel egy (rácsos) serpenyőt, és melegítsük elő a sütőt kicsit. Öntsük össze a tejet és a tojást, 1 teáskanállal tegyünk bele a vaníliából. Ebbe a keverékbe áztassuk meg jó egy percig a kenyérszeleteinket. Az átmelegedett serpenyőt vajazzuk ki és oldalanként kb. 3-3 perc alatt pirítsuk a kenyeret aranybarnára. Hogy meleg maradjon, tegyük be a sütőbe.
Közben egy tálba öntsünk két csészényi vizet, ehhez adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a csipet sót. Forraljuk össze! Amikor forr, vegyük a lángot kisebbre és hagyjuk teljesen feloldódni a cukrot. Ekkor adagoljuk bele a gyümölcsöt, és ismét forraljuk fel az edényünk tartalmát. Miután hagytuk, hogy a felesleges víz elpárologjon, vegyük le a tűzről az edényt. Miközben az áfonya hűl, keverjük ki a mascarpone sajtot a maradék vaníliával és a porcukorral.
Vegyük ki a pirítóst a sütőből, és 2-3 szeletet tegyünk egy-egy tányérra. A pirítósra hintsünk az áfonyából, és kanalazzunk a krémsajtból is rá.
Forrás: delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a13958/cranberry-french-toast-mascarpone-recipe-opr1210/