Rendhagyó, de gyors vasárnapi leves – ahogyan mind szeretni fog
A meleg enyhülésével egyre többször merészkedünk vissza a gáztűzhely mellé, és cseréljük vissza a könnyű salátákat nehezebb étkekre. A klasszikus vasárnapi menünek is szívesebben állunk neki. De miért fordítanánk órákat a megszokott húsleves elkészítésére, amikor nagyon ízletes levest lehet létrehozni kis csalással?
A vasárnapi húsgombócleves hozzávalói:
Zöldségek:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
Egyebek:
- 2 ek. napraforgó olaj
- 250 g darált sertéshús
- 2 db tojás
- 50 g búzadara
- 2 db húsleveskocka
- 1 tk. fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A hagymát apróra vágva kis olajon megpároljuk, a végén hozzáadva a két, átnyomott fokhagymagerezdet és az apróra vágott petrezselymet. Szigorúan a tűzről félrehúzva a pirospaprika is belekerülhet.
Ezt az egészet hozzákeverjük a sózott és borsozott darált húshoz, továbbá ekkor adjuk hozzá még a búzadarát és a két egész tojást is. Miután jól összedolgoztuk tegyük be hűtőszekrénybe jó 10 percre.
Ezalatt 1,5 l vizet felteszünk forrni a leveskockával a feldarabolt zöldségekkel együtt. Aki nagyon gyorsan fogyasztható levest kíván az asztalra tenni, az használhat hozzá fagyasztott zöldségeket is!
A húsból kb. diónyi gombócokat formázunk és a húslé téve kifőzzük. A petrezselyemből hagyhatsz meg, mivel tálaláskor remekül díszít, ha apróra vágva szórjuk a levesre.
A leves más, leveszöldséggel tovább dúsítható!
Forrás: nosalty.hu/recept/gyors-husgombocleves