2017.09.12. 12:00:31 43824 400

Ropogós, de nem égett - így lesz tökéletes a bacon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen egyetértünk a goodhousekeeping.com oldallal, a bacontől valóban minden sokkal finomabb lesz. A tojásos reggeli kevésbé unalmas, és tutira jól laksz vele, a hamburger, a pizza, a szendvicsek pedig így lesznek egy kicsivel többek az átlagosnál. Mindez persze csak akkor igaz, ha a bacon tökéletesen ropogós. 3 módszer, amivel ezt elérheted!

Ropogós bacon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós bacon

Ezekkel a baconös házi praktikákkal Neked is rendelkezned kell! ;)

Serpenyőben

Én általában ezt az elkészítési módot szoktam választani, utána a bacon zsírjában meg lehet még sütni a tojást is ugyanabban a serpenyőben. Szóval ideális módszer. Akkor jársz el jól, ha egy vastagabb aljú, rozsdamentes acél serpenyőben pirítod a baconöd. Hideg serpenyőben fektesd egymás mellé a szeleteket, közepes vagy annál egy kicsit kisebb lángon kezdd el pirítani, és forgasd meg egy fém csipesszel rendszeresen. A fém csipesszel könnyebb a hosszabb darabokat is egyszerre megfordítani, mint mondjuk egy villával vagy spatulával.

Süsd, amíg egyenletesen meg nem pirult, olyan ropogósra, ahogyan Te szereted. Ezután fektesd őket egy papírtörlővel letakart tányérra, és tálald, miután a felesleges zsír lecsepegett. Ez mehet tojás mellé, vagy akár tojásos szendvicsbe, hamburgerbe, sült hús tetejére, meleg salátába, sőt, akár főzelék feltétnek is jó!

Mikrohullámú sütőben

Nem tartozom azok közé, akik a mikrót főzésre használják, de ha Te szimpatizálsz a dologgal, akkor hajrá! Így csináld:

Egy mikróbarát lapostányérra tégy 2-3 réteg papírtörlőt, majd fektess egymás mellé annyi bacont, amennyi elfér. Úgy helyezd el őket, hogy minden szelet bacon sovány része az előző zsíros részére fekszik. Takard le egy réteg papírtörlővel, majd tedd a mikróba 2 percre. Vedd ki, és ellenőrizd. Tedd vissza további 1 percre, majd további 1 percenként nézd meg, hogy elkészült-e már. Amikor ellenőrzöd, óvatosan emeld fel a papírtörlőt, nehogy rád fröccsenjen a zsír. Ha elkészült, tedd át egy tiszta papírtörlőre, és tálald, miután felitattad a felesleges zsírt.

Sütőben

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Míg ez megtörténik, helyezd el a bacon szeleteket egy fém tepsiben, úgy hogy mindegyik szelet húsos felét fedje a következő szelet zsíros része. Helyezd a tepsit a felülre a sütőben, és kb. 25 percig süsd. Kb. Fél időnél tedd le az alsó rekeszbe. Amikor elkészült és olyan ropogós, ahogy te szereted, helyezd el őket papírtörlővel bélelt tányéron, csepegtesd le, majd tálald.

Ehhez a módszerhez akkor érdemes folyamodni, ha sok bacont akarsz ropogósra sütni, például, amikor vendégek jönnek.

A fent leírt módszereket videón is megtekintheted a forrás oldalon: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Rizottó, a húsvét sztárja – Hogy tessék?

Az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb! Minden évben vért izzadva próbáljuk lenyűgözni a családot egy ellenállhatatlan menüsorral az éppen aktuális ünnepen, hosszú munkaórákat áldozunk fel a legtökéletesebb fogás oltárán. Pedig van, hogy egy hétköznapi finomság lesz a tuti befutó. Mondjuk, a rizottó!

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.