2021.11.09. 14:30:00 6767 244

Roppanós rétegek: Karamellás alma a fagyasztóból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szereted a meglepő dolgokat? Akkor tarts velünk és tálalj hideg desszertet egyenesen a hűtőből! Az almás pite ugyanis fagylaltszerű formában is ugyanolyan finom, mint a hagyományos recept alapján készített.

Hagyományos sütemény modern formában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagyományos sütemény modern formában

Kevesen vannak, akik nem szeretik az édességeket egy-egy gombóc vanília ízű fagylalttal együtt fogyasztani, ők talán meg sem fogják nézni a recept leírását, azonban a többség számára ízletes ráncfelvarrást kap a nagy klasszikus sütemény! Csak a nagyinak ne áruljátok el, hogy kispóroljátok a jól bevált omlós tészta megsütését!

Almás pite szendvics jégkrém

Hozzávalók:

250 gr durva szemű granola
fél csésze univerzális liszt
egyharmad csésze világos barna cukor
6 ek. sótlan, olvasztott vaj
4-5 db alma reszelve
15 dkg cukor
1 tk. fahéj
fél citrom frissen facsart leve
3 csésze vanília fagyi
negyed csésze karamell szósz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, miközben összekeverjük a durva állagúra morzsolt granolát a lisztet, az olvasztott vajat és a barna cukrot. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és tegyük bele a “morzsát”, majd időnként átkevergetve 20 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihűlni a megsütött keveréket, és a felét öntsük át egy 20 x 20 cm-es tepsibe, majd simítsuk is bele.

Egy nagy keverőtálban állítsuk össze a szokott módon az almás pite töltelékének valót: Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat, cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítsük. Ehhez keverjük hozzá a kissé puhává olvadt fagylaltot és a karamell öntetet. Az elkészült krémet kenjük az alapnak előkészített morzsa tetejére, végül szórjuk rá a morzsánk másik felét is a tetejére.

Alufóliával letakarva tegyük be minimum 3 órára a fagyasztóba. Tálaláskor vágjuk fel négyzetekre. Önmagában is finom, de tejszínhabbal és karamellszósszal is feldobhatjuk, ha nem kell a további cukortartalom miatt félnünk.

Forrás: www.tablespoon.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...