2022.12.29. 09:25:00 6392 255

Sajátítsd el a tisztítószerek tárolásának helyes módját!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az élettereink tisztán tartása esztétikai és egészségügyi okokból is fontos, éppen ezért külön gondot kell fordítanunk a takarításhoz használt eszközeink tisztítására és idejében történő lecserélésére. A dologhoz az is hozzátartozik, hogy a tisztítószereket is rendben tartsuk!

Tisztítószeres szekrény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tisztítószeres szekrény

A tisztítószerek témáját még komolyabban kell venni, amikor kisgyerekkel vagy háziállattal osztjuk meg az életterünket, hiszen a mi felelősségünk, hogy a kevésbé súlyos esetben is sérüléseket és egészségügyi problémákat okozó vegyszerek az avatatlan kezek, illetve mancsok előtt rejtve maradjanak.

Ahogyan a tisztítószereket tárolni érdemes:

  • Tároljuk a tisztítószereinket külön szekrényben! Ha szükséges legyen zárható a vegyszerekkel teli szekrény! Ha nem tudunk zárható helyet biztosítani, akkor ne a legalsó polcokon kapjanak helyet, hanem magasabban, de maximum a legalacsonyabb felnőtt szemmagasságában.
  • A különböző célra felhasználandó termékek kerüljenek külön-külön tárolódobozba! Ha nem ruházunk be műanyag dobozokba, vagy azok nem férnek el a polcon egymás mellett, legalább egy úgynevezett “kármentesítő tálcát” tegyünk be a polcokra a tisztítószerek alá. Ezáltal a megfolyt takarítószer nem fogja a bútorlapot kimarni vagy elszínezni.
  • A tisztítószerek eredeti címkéjét sohase szedjük le! Amennyiben valamilyen oknál fogva kénytelenek vagyunk átönteni másik flakonba vagy üvegbe, gondoskodjunk arról, hogy az jól záródjon, valamint ragasszuk át rá a használati utasítást és a figyelmeztetéseket tartalmazó címkét is.
  • Figyeljünk a tisztítószerek szavatosságára! Habár az általános tisztítószerek a megbontásuk után még akár évekig is felhasználhatók maradnak, a túl régóta tartogatott takarítószerek elveszthetik hatóerejüket.

Praktikák a szervezett és helytakarékos tároláshoz

Ahogyan a konyhai és kamrai polcok esetében eljárunk, érdemes itt is szervezetten tárolni a takarítószereinket és eszközeinket:

  • Az edények fedőinek tárolásában már bizonyított felragasztható kampók a takarítószeres szekrényben ugyancsak jó szolgálatot tehetnek. A kampók révén a szekrényajtókon belül felakaszthatjuk a seprű ls a felmosó nyelét is.
  • A túl magas polcokat tegyük strukturáltabbá egy teleszkópos rúddal, amikre kampókat is akaszthatunk a kendők számára, de magára a rúdra is ráakaszthatjuk a szórófejes flakonok nagy részét.
  • A szekrénybe érdemes az egyik polc helyett vagy fölé egy rácsot is beszerelnünk, hogy a nedves szivacsok és törlőkendők könnyebben megszáradhassanak.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...