2016.06.29. 13:24:18 37195 356

Sós és édes rágcsálnivalók utazáshoz – sokáig elállnak, gyorsan elkészíthetők!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reméljük, hogy most már mindenkinél kitört a nyári szünet, tombol a jó idő, és készültök a kirándulásokra, nyaralásokra. Hogy az utazás is kellemesen teljen, telis-tele finom hazai ízekkel, készítsük el előre a következő receptek valamelyikét! Ne aggódj, sokáig elállnak, így akár a hétvégére is jó előre felkészülhetsz!

Apró sütemények, kekszek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Apró sütemények, kekszek

Ismét próbáltuk összegyűjteni azokat a recepteket, amelyek már bizonyítottak és sok mindenkinek beváltak. Lássuk először a sós, majd az édes ötleteket!

Sajtos rúd – egyszerűen

Ez kell hozzá:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás (a tetejére)
  • 5 dkg sajt (reszelt)

Így készítsd:

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ezután kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük – 200 fokon, légkeveréses beállítással.

A recept forrása: nosalty.hu

Sokmagvas ropogós

Ez kell hozzá:

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 ek lenmag
  • 2 kávéskanál köménymag
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 db tojás (egyik a tészta megkenéshez)
  • 2.5 dl sör
  • só ízlés szerint

Így készítsd:

A lisztet a sütőporral, sóval és a 3 féle maggal elkeverjük, majd a többi hozzávalóval (olaj, tojás, sör) összegyúrjuk. Nagyon vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk. A másik tojást felverjük, és megkenjük a tésztát. A tésztát téglalap, rombusz, négyzet, háromszög alakúra vagdaljuk. 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük kis (2-3 mm) távolságokat hagyva, zsemleszínűre sütjük.

A recept forrása: nosalty.hu

Sajtos-magvas rúdSajtos-magvas rúd

Házi zabkeksz

Ez kell hozzá:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg zabpehely (diódarálón vagy aprítógépben ledarálva)
  • 15 dkg nádcukor
  • 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 tk sütőpor
  • 1 db tojás

Így készítsd:

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon (alsó és felső sütés) megsütjük.

A recept forrása: nosalty.hu

Teljes kiőrlésű zabkeksz

Ez kell hozzá:

  • 15 dkg vaj (vagy margarin, puha )
  • 1 csipet só
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg barna cukor (maláta cukor a legjobb)
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 kk fahéj (őrölt)
  • 10 dkg mazsola (vagy ugyanennyi csokoládé darabok)
  • 1 kk szódabikarbóna

A margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet. Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára. A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapogatjuk. Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt. Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad. Kb. 35. db lesz belőle.

A recept forrása: nosalty.hu

Diós-csokis biscotti

Ez kell hozzá:

  • 75 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 50 g dió
  • 50 g étcsokoládé
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Így készítsd:

Először pirítsuk meg a diót sütőpapíron a sütőben (180 fok – kb. 3-4 perc). Ez pár percig tart csak, de sokkal ízesebb lesz tőle a süteményünk. Ha már illatos, és barna a dió, vágjuk durvára.

A vajat felolvasztjuk, simára keverjük a tojásokkal és a cukorra. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd elkezdjük adagolni a tojáshoz. Ezt is simára keverjük, de elég egy fakanállal.

Ha megvagyunk a tésztával a darabokra tört csokoládét és a durvára vágott diót hozzákeverjük a masszához. A tésztából cipót kell formálnunk, ne ijedjünk meg, ha ragacsos és szilárd.

Tehát két cipót (esetleg rudat) formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk, kissé meglapogatjuk, majd megszórjuk fahéjas cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük, s egy rácsra helyezzük, hadd hűljön egy kicsit. Ha már szeletelhető, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, az így kapott szeleteket elrendezzük a tepsiben és visszatoljuk a sütőbe, ahol további 7 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, s ezt az oldalukat is 7 percig pirítjuk.

Miután kihűlt (helyezzük rácsra!), a biscottit zacskóban vagy dobozban 1-2 hétig tárolhatod. Olvasztott csokival is bevonhatod, vagy csak rácsurgathatod.

A kekszek tárolása

Hogy sokáig megőrizzék állagukat, érdemes dobozokban, zacskókban tárolni a különféle aprósüteményeket, kekszeket. A helyes tároláshoz itt olvashatsz tippeket>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...