Sós muffin: pogácsa helyett leveshez vagy egy kis délutáni nasinak
Egy kiadós leves után nem kell nagy étkeket tálalni, elég egy kis kiegészítő finomság. Ha ez nálatok is általában pogácsa szokott lenni, akkor itt az ideje, hogy kipróbáljatok valami frappánsabbat. Például ezt a fantasztikus baconös, újhagymás, sós muffint!
Baconös-újhagymás muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg bacon
- 5 dkg sajt
- 1 db tojás
- 1 dl olaj
- 3 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
A bacont kockára vágni, majd egy serpenyőben 2-3 percig elősütni. A hagymát szintén feldarabolni úgy, hogy a zöld részéből is kerüljön bele. Egy tálba tenni az elősütött bacont, a feldarabolt hagymát, belenyomni a fokhagymát és jól összekeverni.
Egy másik tálba beletenni a lisztet, a sót, a sütőport, szódabikarbónát, a pirospaprikát és az őrölt borsot és jól összekeverni.
Egy másik tálba beleütni a tojást, hozzáönteni a tejszínt az olajat és szintén jól összekeverni.
Végül a lisztes keverékhez önteni a tejszínes keveréket és a baconös-hagymát, majd fakanállal jól összekeverni.
A muffin formát kibélelni papírral, majd belekanalazni a masszát. (én szilikonos formába sütöttem, így nem béleltem ki papírral)
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve rácsra szedni, majd langyosra hűteni.
A muffint langyosan kínáljuk, mert úgy a legfinomabb.