2020.10.20. 17:59:10 12195 278

Súlyos hiányosságok miatt éttermet záratott be a Nébih
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságokat találtak egy budapesti távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a vendéglátóipari egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Rendetlen mosogató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen mosogató

A hivatal keddi közleménye szerint az egység üzemeltetője sem a tevékenység végzéséhez szükséges külön engedélyt, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassági igazolását nem tudta bemutatni az október első napjaiban végzett ellenőrzésnél.

Az alapvető dokumentációs hiányosságokon túl az üzlet szinte minden helyiségében és az udvaron is egymást érték a higiéniai problémák - számolt be a Nébih.

Példaként említették egyebek mellett, hogy a kiszolgáló- és tálalópult szennyezett, higiénikus élelmiszertárolásra alkalmatlan volt. A mögötte kialakított egymedencés mosogatóban, illetve kézmosóban a lefolyó koszos volt, a szintén kifogásolható állapotú padozaton élelmiszert tároltak.

A különösen takarítatlan főzőkonyha hűtőtereiben együtt tárolták a nyers zöldséget, a fagyasztott élelmiszert, a nyers tésztát és a húst, ami komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent. Piszkosak voltak a berendezési tárgyak, a főzőberendezések körül pedig ismeretlen eredetű, undort keltő folyadékot találtak az ellenőrök. A vendégeknek kialakított mellékhelyiség koszos volt és a higiénikus kézmosás feltételeit sem biztosították.

A Nébih szakemberei az étterem tevékenységének felfüggesztése mellett csaknem 350 kilogramm nem nyomonkövethető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivontak a forgalomból, azok forgalomba hozatalát megtiltották, továbbá elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az étterem csak az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja majd tevékenységét, az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...