2019.04.28. 17:34:59 18300 432

Sütés nélkül finomat - Epres alagút
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei év első epres receptjének is eljött az ideje, bár a magyar gyümölcsre még várni kell, a süti recepteket el kezdhetjük gyűjteni. Főként, ha ilyen sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető finomsásgról van szó!

Epres alagút | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres alagút | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Epres alagút sütés nélkül

Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:

  • 25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
  • 15 dkg vaj (v. Rama margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek holland kakaó
  • 2-3 ek rum
  • kb. 0,5 dl lefőzött fekete kávé

Kell majd még kb. 20 db keksz a krém tetejére.

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint), majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót.

Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza. (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)

Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

Vanília pudingos mascarponekrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • 1 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • kb. 30 dkg eper

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz, és keverjük simára.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét, és papírtörlővel törüljük szárazra.

Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.

Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet. (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nyalakodjuk majd el :) )

Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres-vaníliakrémes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...