Sütés nélküli finomság: Készíts gránátalmás sajttortát a szeretteidnek!
Mi teszi a gránátalmás sajttortát tökéletes vacsoradesszertnek? Dekoratív és gyümölcsös! Bármilyen alkalommal bevethető: helye van a vendégváró asztalokon családi ünnepléskor, de akár a nem is olyan soká elérkező karácsony menüsorának méltó záróakkordja is lehet.
A narancsos-gránátalmás sajttorta hozzávalói:
- 250 gr keksz
- 100 gr vaj
- 600 gr krémsajt
- 3 ek. tej
- 150 ml tejszín
- 100 gr porcukor
- 1 gránátalma magjai
- 2-3 narancs héja, szeletek a dekoráláshoz
Elkészítés:
1. A kézzel darabokra tört kekszet vastagabb anyagú zacskóba tesszük, hogy sodrófa segítségével apróra tudjuk törni. Öntsük egy tálba és keverjük hozzá a megolvasztott vajat. Ezután öntsük át egy 23 cm átmérőjű tortaformába, és egy kanál hátuljával nyomkodjuk bele a kekszes morzsákat egyenletesen az aljába. Hagyjuk a vajat hűlni jó 30 percig.
2. Eközben egy tálba keverjük ki a krémsajtot a narancshéjjal, a tejjel és a porcukorral, míg sima nem lesz. adagoljuk hozzá a tejszínt és verjük fel habverővel, hogy pudingszerű állagot kapjunk. Ezzel kész a krémünk, amit a kekszes alapra kell kanalaznunk. Miután a krémet egyenletesen eloszlattuk, tegyük be a még dísztelen desszertünket a hűtőszekrénybe minimum 4 órára.
3. Tálalás előtt díszítsük fel a sajttortánkat: szabadítsuk ki a gránátalmából a magokat, és néhány szelet friss narancs kíséretében szórjuk rá a torta tetejére azokat.
Tippjeink:
- A krémet gazdagíthatjuk némi frissen facsart narancslével.
- A narancskarikák beáztathatók a kedvenc alkoholos italunkba, mielőtt felhasználásra kerülnek.
- A gránátalma magok összekeverhetők kevés mézzel, és kerülhetnek két réteg krém közé is a tortába, nem csak annak tetejére.
- Bármely más gyümölccsel elkészíthető!
Forrás: bbcgoodfood.com