2023.03.28. 17:20:00 8402 304

Szabaduljunk meg egy súlyos gondtól: Nehézfémek a szervezetben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az úgynevezett nehézfémek olyan természetben előforduló elemek halmaza, amelyek nagy sűrűséggel és fémtömeggel rendelkeznek, és bizonyos mennyiség felett mérgezőek lehetnek. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy nem minden nehézfém káros az emberi egészségre nézve, sőt vannak köztük a szervezetünk számára elengedhetetlenek is.

Kadmium - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kadmium

A nehézfémek olyan elemek, amelyek képesek kötődni az emberi test sejtjeihez, és ez képes tartósan veszélyeztetni a szerveink működését, valamint többféle krónikus tünethez is vezethet, ha telítődik velük a szervezetünk.
Az egészségünkre ártalmas nehézfémek megtalálhatók pl. az ipari hulladékokban, a szennyezett ivóvízben és élelmiszerekben (kagylók, zöldségek), a gyógyszerekben, a rovarirtó szerekben és bizonyos kozmetikumokban is. A leggyakoribb káros egészségügyi hatással bíró nehézfémek között az alumíniumot, az arzént, a higanyt, a kadmiumot, a nikkelt és rádiumot tartjuk számon.

Milyen tünetekkel szembesülhetünk az egészségre veszélyes nehézfémek hatására?

A nehézfém mérgezés többek között okozhatja az egészséges vörösvértestek elégtelen működését, amely jellemzően gyengeséggel, sápadtsággal és fáradtsággal járó vérszegénységet okoz, de fájdalmas hasi görcsök is jelentkezhetnek.
Az agyban felhalmozódott fémek szintén nagyfokú károkat képesek előidézni: az idegrendszerre mért hatása például neurológiai szövődményeket és rendellenességeket okozhat: ilyen lehet az Alzheimer és a Parkinson kór.

Hogyan nehézfémteleníthetjük a szervezetünket?

A szervezet nehézfém-szintjének felmérésére végeztethetünk vérvizsgálatot, amely az ólom, a higany, az arzén és a kadmium túlzott jelenlétét mutathatja ki. Amikor szokatlanul magas nehézfém szint jelenlétéről szerzünk tudomást, haladéktalanul keressünk olyan terápiákat, amelyek megtisztítják a szervezetet ezektől a méreganyagoktól!

A gyógynövény boltokban is kaphatók olyan készítmények, amelyek például a koriander és a chlorella alga kettősével segíthetik a méregtelenítést, azonban ezek általában alkoholos tinktúrák. Alkoholmentes megoldásként a mezei zsurló a magas szilíciumtartalmú kovasav tartalmának köszönhetően lehet megfelelő választás. A kezeléshez egy csapott evőkanálnyi teafüvet főzzünk 3-5 percen keresztül forró vízben. Figyelem, sem a kanál, sem a szűrő nem lehet fémből! A mezei zsurló fogyasztása gyermekek és kismamák számára nem ajánlott!

Forrás: www.everlywell.com, www.naturportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...