2022.01.13. 09:50:00 8151 260

Szépség 40 felett: Válaszok a leggyakoribb arcápolási kérdésekre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idősödés nem kívánt és legszembetűnőbb velejárója a bőr és különösképpen az arcbőr állapotának változása. Habár ezek úgynevezett természetes folyamatok, nem kell beletörődnünk a ráncsokba és a foltokba! Lassítsuk le a ráncosodás ütemét, de legalábbis ne siettessük azt!

Melyik a megfelelő termék? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Melyik a megfelelő termék?

A finom ráncokat hamar felváltják a mély barázdák és a felnőttkori pattanások is gyakori kísérői az érettebb bőrnek. Ezeket a változásokat bőrápolási rutinunknak le kellene követnie: Egy rossz vagy idejétmúlt szokás ára a bőr szépségének és egészségének rovására mehet.

A tagadhatatlan testi változások ellenére szerencsére egyre több nő várja az újabb évtizedeket, amik teljesen új lehetőségeket hoznak számukra. A negyvenes évekhez kapcsolódó helyes szépségápolás megismerésére például máris itt a remek alkalom!

Hogyan előzhető meg a további ráncosodás? Hogyan csökkenthetők a meglévő ráncok?

A mimikai, de legalábbis a nevető ráncok megjelenését bölcs dolog kis elnézéssel kezelni; ezekért igenis megdolgoztunk! Az arcvonásokat egyedivé teszik és élettel töltik meg. A szemöldök között húzódó mély ráncokkal például már más a helyzet: Ezek ellen az AHA és a BHA termékek kitűnő választások, hiszen a bőrradírozó hatás hatékonyan csökkenti a finom ráncok megjelenését. A szinte kötelező hialuronsavas összetevő mellett arckrémünk tartalmazzon nedvességkötő anyagot, hiszen a lényeg az, hogy a bőr intenzíven hidratált maradjon!

Kell-e antioxidáns a 40 év felettiek bőrének?

Az A-, C- és E-vitamint tartalmazó készítmények a bőrápolás alappillérei! Az öregedő sejteket ugyanis illik még jobban óvni a légszennyezés káros hatásaitól! Az antioxidánsok köztudottan hasznos segítőink az oxidatív stressz és a szabad gyökök képződése elleni harcban. Az A-vitaminsztármazék retinol a bőr kollagéntermelését is serkenti. A retinol lehetséges mellékhatásairól korábbi cikkünkben olvashatsz!

Hogyan csökkenthetők a szem alatti karikák?

A kor előrehaladtával már egyre kevésbé lesz elég erre a problémára egy kiadós alvás, ennek pedig az az oka, hogy a finom bőr ott könnyebben elvékonyodik. A szemránckrémek olyan speciális hatóanyagokból (pl. koffein, niacinamid) előállított készítmények, amelyek a táskás, duzzadt szemek kezelésére kiválóan alkalmasak. Ha eddig nem tetted, kezdj el használni ilyet!

Mit tehetünk az öregségi foltok ellen?

Amennyiben nem “általános” hiperpigmentációról van szó, és a melanoma is teljességgel kizárt, akkor (a hidrokinon helyett szigorúan) válasszunk tranexámsav tartalmú depigmentáló szert. A C-vitamin és a niacinamid erre a problémára is hatásos lehet. A melanoma ellen pedig használjunk olyan bőrtípusunknak megfelelő fényvédőt, amelyik nem tömíti el a pórusainkat.

Mivel kezelhetők a felnőttkori pattanások?

Mossuk le minden este alaposan a sminket, a fényvédőt és úgy alapvetően az arcbőrünket. A pattanások ellen szalicilsav vagy benzoil-peroxid tartalmú terméket használjunk.

Bőrünk nemcsak a környezeti ártalmaknak és életmódbeli döntéseknek megfelelő ütemben változik, nagy szerepet játszik az öregedésben egyedi genetikánk is. Éppen ezért ne féljünk addig keresgélni, amíg meg nem találjuk a számunkra tökéletes bőrápolási termékek halmazát!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...