2021.08.03. 11:30:00 6657 176

Szépségmítoszok 2. - Rántsuk le a leplet további hiedelmekről is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nők és a súly, a nők és a frizura és a nők és a bőr - azaz inkább bőrproblémák - mind olyan kérdéskör, amely végeláthatatlan elfoglaltságot adhat eme nemnek, ha belelovaljuk magunkat. Ráncmentes, porcelán simaságú bőrről álmodunk, és ehhez szinte bármilyen praktikát képesek vagyunk bevetni! De tényleg érdemes?

Szépségtrükkök bűvöletében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szépségtrükkök bűvöletében

A hajjal és az öregedéssel kapcsolatos mítoszok után itt az idő, hogy a bőr állapotával foglalkozó, illetve ezeket a kellemetlen állapotokat megszüntetni célzó hiedelmeket vegyük górcső alá.

1. A bőr rendszeres hámlasztása mindenki számára ajánlott.

Nem teljesen igaz, mivel a savak hatását nem mindenki bőre képes megfelelően lereagálni. A hámlasztó savak kis dózisban a legtöbb bőrtípus kezelésére alkalmasnak minősülnek, ám az érzékeny bőrűek számára az előnyöket túlszárnyalhatják a kellemetlen reakciók.

2. A pórusokat össze lehet zárni.

Ez egy téves vélekedés. A pórusoknak fontos szerepe van bőrünk egészségében, hogyan is lehetne megszüntetni azokat? Azonban azt megakadályozhatjuk, hogy megnyúljanak és túlmélyüljenek! A szén és agyag tartalmú termékek sikeresen féken tarthatják faggyútermelésünket, míg rendszeres hámlasztással a pórusok mérete szabályozható.

3. A hidratáló krém jó lehet a cellulit ellen.

Sajnos a gödröcskés bőr újbóli kisimításához sokkal többre van szükség, mint a bőr felületi feszesítése, nem állhatunk meg a mélységi zsírcsökkentésig! A nagy intenzitású tonizáló és keringést javító testkezelésekkel már sokkal jobb eredményt tudunk elérni mint krémekkel, de a sport és a helyes étrend mindenképp szükséges a szinten tartáshoz.

4. A szemránckrém bizonyos életkor felett szinte kötelező.

Bizony ez igaz, mivel a szemünk körüli bőrréteg sokkal vékonyabb, ami miatt hajlamos a szárazságra és gyorsabban is ráncosodik. Kezdetben elegendő hidratálnunk, míg az idő múlásával ajánlott speciális szérumok óvatos bedolgozására is a szemkörnyék bőrébe.

5. Természetes megoldásokkal megszabadulhatunk a szem alatti sötét karikáktól.

A megfelelő praktikával valóban meg tudunk szabadulni ettől a problémától, azonban tudnunk kell, mi áll kialakulásának hátterében! A szemkörnyék ápolása különös figyelmet igényel, de a legtöbb típusú bőrön biztonsággal használhatók a C-vitamin és a niacinamid tartalmú krémek. Ha pigmentációról van szó, akkor csakis orvosi segítséggel garantálható hosszútávú és egészséges eredmény.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...