Szereted Jamie Olivert? A csirkerögjeit tutira fogod!
A kis csibefalatok nuggets néven kezdték meg hódító körútjukat világszerte. Ezentúl a gyerekek kedvence nem csak a gyorséttermek asztalánál kerül tányérra, mivel sokunk kedvence, a megosztó Jamie Oliver ezen is képes volt csavarni egyet úgy, hogy meghozza a kedvünket az otthoni megsütésükhöz.
A csibefalatkák nem szükségszerűen járnak együtt az olajos hasábburgonyával, ugyanis a különféle mártogatóssal és salátákkal kínált rögöcskék ugyanolyan vonzó fogást jelentenek, csak éppen egészségesebben.
Készítsük el a csirkerögöket!
- 1 kg (szabadtartású bőr nélküli) csirkemell
- 1 nagy (szabadtartású) tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál édes füstölt paprika
- 1 evőkanál görög joghurt
- 1 citrom
- 250 g teljes kiőrlésű kenyér (vagy abból készült bolti morzsa)
- 50 g parmezán sajt
- olívaolaj
Lépésről-lépésre:
- A csirke mellet – egyenként max. 30 g súlyú – darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük.
- Nyomjuk rá a fokhagymagerezdeket a csirkére, adjuk hozzá a következő elegyet: paprika, tojás, joghurt, egy csipet só és bors.
- Végezetül nyomjuk rá a citrom levét, és tiszta kézzel forgassuk jól bele a csirkerögöket a marinádba. Lefedve minimum egy órán keresztül hagyjuk pácolódni!
- Amennyiben szeretjük a házi kenyérmorzsát, készítsük el a szokott módon, de most teljes kiőrlésű kenyérből. A morzsához reszeljük bele a sajtot, és 2 ek. olaj hozzáadása után kavarjuk el benne. Ebbe a morzsába kell beleforgatni két villa segítségével a csirkedarabkákat.
- Az immáron panírozott rögöket egyesével sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig készre sütjük. Szép aranybarna színt kell kapniuk.
Ízlés szerint tálalható az étel köretek mellé, vagy salátaágyon, de a szószt, amibe belemártogathatjátok, nem érdemes elhagyni ????