2021.07.13. 14:45:00 9697 271

Színpompás nyári virágoskert: Válaszd a legélénkebb szirmokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki mondja, hogy a tavasz a legszínpompásabb időszak? Ez az állítás csak akkor lesz igaz, ha az alábbi gyönyörű színekben virágzó növényeket kihagyjuk a virágoskertből! Nem kell félni attól, hogy hamar elszáradnak, mivel csupa olyan virágot válogattunk össze, amelyek még igényik is a mostanság jellemző nyári klímánkat.

Kaliforniai mák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kaliforniai mák

A nyáron virágzó növények nem csupán színekben gazdagok, de különböző magasságig nőnek és változatos a virágzatuk nagysága és formája is. Ezt a gazdagságot főként akkor érdemes kihasználni, ha kertünkben és udvarunkban amúgy maradna egy-egy olyan sáv, ahol egyébként nem nőne ki semmi. Ajánlásunk ehhez a következő:

Kaliforniai mák - Ez az évelő növény is kimondottan jól érzi magát a naposabb helyeken. Átültetés helyett érdemesebb magról vetni ezt a többféle színben is virágzó mákot: krémszín, sárga, narancs, rózsaszín vagy piros. Kevesebben tudják, de a kakukkmák is gyógynövény.

Cickafarkfű - Kevés árnyék és jó sok fény, ezt szereti ez a kecses növény. Hófehér virágzata pedig elegáns megjelenést fog kölcsönözni neki a nyári tiritarka virágözönben, és nem mellékesen így legalább egy gyógynövény lesz a kertünkben.

CickafarkfűCickafarkfű

Fukszia - Az egyszerűbb fehér szirmú változattól a pinkes-lilás árnyalatokig többféle színűt is választhatunk ebből a virágból, amely méltán lehet a kert vagy a tornác dísze nyáron. Az évelő dísznövény csüngő és futó változatokban is népszerű.

FuksziaFukszia

Tarajos celózia - Piros, rózsaszín, lila vagy sárga? Ha nincs még túl sok szín a kertben, akkor akár vegyes színekben is érdemes ültetni ezt az érdekes növényt, amely szereti az árnyékmentes helyeket. Vágott virág kompozícióhoz frissen és szárítva is jól használható.

Keskenylevelű angyalfüzér (Angelónia) - Levendula és rózsaszín színben kertünk feltűnő díszei lehetnek, már csak azért is, mert akár 50 cm magasra is megnőhet a nyári sárkányként is ismert növény.

AngelóniaAngelónia

Iszalag (Klemátisz) - A csupasz függőleges falak elrejtéséhez ültessünk ebből a (legszebbnek tartott) futónövényből, amely lila virágaival fogja meghálálni a törődésünket. A több órás teljes napsütést nemcsak, hogy jól bírja, de igényli is.

IszalagIszalag

Mexikói napraforgó - A többi napraforgóval ellentétben ez a növény inkább bokrosodik. A nagy esőzéseket nem tolerálja jól, de száraz talajban gyönyörű narancssárga virágokat fog hozni.

Mocsári hibiszkusz (Sharon rózsája) - Ha nap és szárazságtűrő növényzetet álmodtunk meg az udvarunkba, akkor ebből a cserjéből érdemes lesz beszereznünk, hiszen az előbbi kívánalmakon túl a késő nyár folyamán rózsaszín virágaival fog elkápráztatni bennünket.

HibiszkuszHibiszkusz

Nílusi liliom - A főként cserépben tartandó, naptűrő, de rengeteg vizet igénylő szerelemvirág kimondottan szereti a meleget. Kék (vagy fehér) színű virágai szépen díszítik a környezetüket.

Nílusi liliomNílusi liliom

Pompás kúpvirág (Rudbeckia) - A nyári időszakban nyíló fajták, mondhatni elég igénytelen növények. A sok napsütést színpompás sárga virágokkal hálálják meg, akárcsak a napsugarak kelnének életre a földön.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...