2020.11.20. 15:23:31 6363 142

Szlávik: kiemelten fontos a vakcina hatékonysága
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kiemelten fontos a koronavírus elleni vakcina hatékonysága, mert egy több mint 90 százalékban hatékony oltásnál elég a lakosság 50-60 százalékát beoltani ahhoz, hogy nagyobb járvány ne alakuljon ki - közölte a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa pénteken az M1 aktuális csatornán.

Vírus, tüdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus, tüdő

Szlávik János azt mondta: 70-80 százalékos hatékonyság mellett a lakosság 80-90 százalékának kell beoltatnia magát ehhez.

Jelenleg 8-10 vakcina van abban a fázisban, amikor már több tízezer embernek beadható. Ezeknek a hatékonysága jó, nagyobb védelmet adnak, mintha valaki átesne a betegségen, és van olyan oltóanyag, amelyik az időseknél is ugyanolyan hatékony, mint a fiataloknál - tudatta.

Hozzátette: fontos, hogy a vakcina valamennyi mutálódott vírus ellen hatékony legyen.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mikrozöld vagy növényi csíra – Mi a különbség közöttük?

Az egészséges táplálkozás iránti igény napjainkban látványosan növekszik, amely magával hozta számos, korábban kevéssé ismert élelmiszer térnyerését is a magyar gasztronómiában. A növényi csírák és a mikrozöldek is ebbe a kategóriába tartoznak: tápanyagban gazdagok, esztétikusak és egyre több fogyasztó étrendjében megjelennek. Fontos azonban, hogy bár hasonlítanak egymásra, termesztésük, feldolgozásuk és értékesítésük között jelentős különbség van, nem csupán biológiai vagy termesztéstechnológiai, hanem jogi és élelmiszer-biztonsági szempontból is.

A legegyszerűbb alapanyagokból is lehet gasztronómiai élmény

Nem kell különleges hozzávalók után vadászni ahhoz, hogy igazán finomat alkossunk. A konyha varázsa sokszor épp abban rejlik, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból – mint a krumpli, a tojás, a hagyma vagy a paradicsom – születik valami felejthetetlen. Ezek az ételek nem csupán jól esnek, hanem felidézik az otthon melegét, a vasárnapi ebédek illatát, és azt az érzést, hogy a főzés lehet egyszerre kreatív és meghitt.

Overnight zabpehely – A reggelek megmentője

Az overnight zabpehely az utóbbi évek egyik legpraktikusabb és legnépszerűbb reggeli trendje, nem véletlenül. Reggelente sokszor rohanunk, így nincs idő egy kiadós és egészséges étel elkészítésére, ilyenkor jön jól ez a szupermegoldás.