Tahini cookie - különleges keksz recept
A tahini tulajdonképpen egy szezámmagból készült krém, ami többek között a hummusz jellegzetes összetevője. Egy kávédaráló segítségével te is könnyedén előállíthatod, és máris készítheted ezt a fantasztikus kis kekszet, amivel garantáltan sikert arathatsz még a liszt- és tejérzékenyek körében is.
Tahini cookie recept:
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1/2 bögre (125 ml) tahini
- 1/4 bögre (60 ml) juharszirup
- 1 mk őrölt fahéj
- 3/4 bögre (100 g) zabpehely (ha egészben vettünk, daráljuk durvára)
- 1/2 bögre (50 g) dió durvára vágva
- csipet só
Elkészítés:
- Összekeverjük a tahinit, a juharszirupot, a fahéjat és a sót.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet és a diót, majd összedolgozzuk az egészet, hogy formázható masszát kapjunk.
- A sütőt 180 fokra kapcsoljuk.
- Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
- Egy evőkanálnyi kupacokat halmozunk a sütőpapírra, kb. 12 db-ot.
- Az evőkanállal lapítsuk szét a kupacokat, és formázzunk kekszeket. (vizezzük be a kanál hátulját, hogy ne ragadjon rá a tészta)
- Kb. 10 percig süssük, amíg a széle elkezd barnulni és már nem teljesen puha a közepe. Ahogy hűl úgy fog megszilárdulni.
Forrás: hovalettavaj.blogspot.ca