2021.02.18. 14:34:27 8784 240

Takarítás kontra porallergia - Tippek, egészségedre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha seprűt veszel a kezedbe, mellé egy százas zsepit is magadra kell csatolnod? A portörlést csak köhögéscsillapítóval vagy hajlandó elvégezni? Nem lustaságból, hanem az allergia miatt gyűlölöd szívből a takarítást? Tippjeink, hogy könnyebb legyen…

Takarítás porallergiával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás porallergiával

Akkor igazán utálatos dolog a takarítás, ha fizikailag is kikészít a kosz. Konkrétan a por. Az arra érzékenyek ilyenkor végig prüszkölik, köhécselik a házimunkát, olykor még a szemek is begyulladnak. Mivel lehetne könnyebb?

Húzz védőfelszerelést!

Megoldás lehet, ha minimálisra csökkented az allergénnel való érintkezést. Mosható textilmaszk - ez most úgyis minden háztartásban van otthon -, gumikesztyű, úszószemüveg nagy segítségedre lehet. Igen, talán idiótán fogsz festeni, de ne felejtsd el, hogy az sem sokkal vonzóbb látvány, amikor felpuffadt szemekkel, piros orral trombitálsz és köhécselsz. Akad, aki a hagymaszeleteléshez is búvárszemüveget húz, miért ne tehetnéd meg a portörléshez is?

Menjen ki a por!

Nagytakarításkor nem csak a friss levegő miatt érdemes nyitva hagyni az ablakot, de a vegyszerek és a por felkavarásával járó folyamatok miatt is. Portörlés előtt tárd ki az ablakokat és már indulhat is a munka. Hidd el, sokat segít, ráadásként a felmosás is gyorsabban szárad!

Használj mikroszálast!

A mikroszálas technológia nem csak humbuk, a szövetszerkezet valóban úgy van kidolgozva, hogy a mikroszemcsék beleakadjanak és a szövet ne eressze őket. Ezért, ha allergiás vagy, papírtörlő és sima rongy helyett inkább ezekre tedd le a voksod. Néhány darabot elegendő tartanod otthon, hiszen minden használat után ki tudod mosni! Azonban a szárítógép roncsolja a szerkezetét, ezért, ha tökéletes porfogó rongyot akarsz, hagyd szabadon megszáradni, valamint ne használj a mosásához öblítőt.

Duplázd meg a porzsákot!

Húzz a porzsákra egy műanyag zacskót, így a porszívó a zsákból meglógó apróbb szemcséket sem tudja visszafújni a légtérbe. A szokásos tüsszögés tehát elmarad! A levegőminőség javulásához a külső szűrőre porszívózás megkezdése előtt cseppents néhány csöppet fertőtlenítő, gombaölő hatású illóolajból. A teafaolaj például kiváló erre. Ha egy pár csepp narancs vagy citrom illóolajat is permetezel rá, takarítás után a helyiség illata is üdítő lesz!

Mindig tiszta porszívóval láss neki a munkának, ne csak a porzsák legyen üres, hanem a szűrőket is szabadítsd meg a rajtuk feledett portól.

Alapvető "tipp" porallergiásoknak

Érdemes sűrűbben takarítanod, mint a nagy átlagnak, így rövidebb ideig kell egy-egy alkalommal szenvedned a portól eme nemes tevékenység közben, és kevesebb is halmozódik fel az allergénből a lakásodban...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...