2019.03.09. 17:35:54 14608 399

Tarja szelet gombával - ebédajánló vasárnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tarja az egyik legfinomabb húsfajta, amit millióféleképpen el lehet készíteni, de sütve a legfinomabb. Ha még egy kis gombás szósz is készül hozzá, fenomenális ebéd lehet!

Tarja szelet gombával | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tarja szelet gombával | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

Tarja szelet gombával

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • 50 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kk kakukkfű
  • egy csipet szerecsendió
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 dl Meggle főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek étolaj

    A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják, majd forgassuk bele a kukoricalisztbe.

    Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat 2 evőkanál olajjal, majd helyezzük bele a hússzeleteket, és pár perc alatt süssük mindkét oldalát pirosra.

Ezután öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul, és zsírjára sül.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd lefedve pároljuk kb. tíz percig. (ha a gomba nem enged elegendő levet, akkor egy pici vizet öntsünk rá)

Amikor a gomba készre párolódott, öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük alaposan össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig.

Ezután öntsük a gombamártást a puhára párolódott húsra, óvatosan keverjük, rázogassuk össze, és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, pl. rizst, krumplipürét, esetleg főzzünk ki hozzá tésztát.

Tálaláskor tegyük a tányérra a köretet, majd helyezzük mellé a húst, kanalazzuk rá a gombamártást, és úgy kínáljuk.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Édes paradicsomi csavar – különleges desszertek paradicsomból

A paradicsom a legtöbb konyhában sós ételek alapja – levesek, mártások, tészták, pizzák szinte elképzelhetetlenek nélküle. De mi lenne, ha most egy egészen új oldaláról ismernénk meg? A paradicsom édeskés-savanykás ízvilága és selymes textúrája lehetővé teszi, hogy meglepően jól működjön desszertként is – csak a megszokott kereteken kell túllépnünk.

Ne várd meg, amíg megtörténik! – Előzd meg az otthoni baleseteket!

A felmérések szerint: éves szinten megannyi megelőzhető baleset - súlyosabb esetben akár haláleset is- kötődik az otthonokhoz, melyeknek többsége néhány óvintézkedés bevezetésével, nagy eséllyel megelőzhető (pl. fulladás, különféle sérülések, esések, mérgezés). Az ingatlanbaleseti adatokból kiderül, hogy évente több millió (!) ilyen jellegű sérülésre kerül sor; ahogy az is, hogy az összes megelőzhető sérülésekkel szorosan összekapcsolódó halálos kimenetelű esetek 78 százaléka otthon történik.

Az a bizonyos első benyomás – 2+1 dolog, amit először észrevesznek a vendégeid

Amikor vendégek érkeznek hozzánk, az első benyomás mindig döntő! Nem számít, hogy egy spontán látogatásról vagy egy előre szervezett összejövetelről van szó, az otthonunk sokat elárul rólunk – akár akarjuk, akár nem. Az illatok, a rend (vagy annak hiánya) és az apró részletek mind-mind hatással vannak arra, hogyan érzik magukat nálunk a vendégek.