2020.01.06. 17:51:03 11212 338

Tedd rendbe pénzügyeidet, és fialtasd is! Itt a 3 legfontosabb módszer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Három módszer egyidejű alkalmazása és a pénzed elkezd neked dolgozni. Mert mi is a különbség a gazdagabbak és a kevésbé gazdagok között? A felismerés, hogy a pénz olyan eszköz, amely segíthet elérni a céljainkat.

Malacpersely, pénzügyi tervezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Malacpersely, pénzügyi tervezés

A valódi pénzügyi függetlenség eléréséhez nézőpontot kell változtatnunk és el kell érnünk, hogy a pénzünk dolgozzon helyettünk, ne mi dolgozzunk a pénzért. Nagy lépés, ha a rossz pénzügyi szokásoktól megszabadulván elkezdjük megtanulni a pénz megfelelő kezelését:

1. Vezessünk költségvetést!

A pénzügyi célok elérésének alapja, hogy vezessük a bevételeinket és a kiadásainkat, majd a tendenciákat figyelembe véve tervezzük is meg, hogy mennyit és mire szándékozunk költeni a későbbiekben. Ezzel a módszerrel a legtöbb esetben elkerülhető az adósság. A költségvetés lényege, hogy a pénzügyeket rendszeresen, legalább havi szinten vezessük: Így rajtunk fog múlni, hogy előrelátó módon kevesebbet költsünk (kiadások koncentrálása), mint amennyi a bevételünk.

2. Szüntessük meg az adósságokat!

Milyen jó lenne, ha a mindenféle hitelre és kölcsönre felszámított kamat összegét megtakarítási célra tudnánk fordítani! Fontos prioritás, hogy minél előbb szabaduljunk meg az adósságainktól, és igyekezzünk hitelmentes életet folytatni. Kezdjük el kis lépésekkel, és fokozatosan haladjunk a nagyobb adósságok megszüntetése felé. Ha nem tudjuk, hogyan érhető el ez, forduljunk pénzügyi szakemberhez!

3. Fektessük be megtakarításaink egy részét!

Az előző két javaslat sikeres abszolválása után keletkezett többletpénzünket el is lehetne tapsolni, de nem árt inkább hosszabb távon gondolkodnunk. A pénzmegtakarítás ugyanis az életünk során bekövetkező hullámvölgyek mentőöve. Miután megalapoztunk bő 6 hónap alatt egy vésztartaléknak szánt alapot, kezdjük el keresni a leghatékonyabb befektetési módokat! Fontos betartani azt a tanácsot, hogy sohase fektessük be az egész befektetni vágyott összeget pl. egyfajta részvénybe!

A céljaink – gyermekeink oktatása, ingatlanvásárlás/felújítás, nyugdíjalap - segítenek körvonalazni azt is, hogy milyen típusú befektetést válasszunk, és mennyi időre kössük le a pénzünket.

Forrás: thebalance.com/top-ways-to-make-your-money-work-for-you-2385954

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?