2021.10.07. 15:15:00 7471 258

Tedd vagy ne tedd? Így kerüld el az ajkak körüli ráncosodást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye milyen bosszantó, ha kontúrozás nélkül már “kifut” a rúzs a szánk körüli ráncokba? Ha még szájkontúr használata nélkül sincs ilyen problémád, akkor se dőlj hátra! A szép, ránctalan ajkak a megfelelő gondoskodással sokáig megőrizhetők, viszont ehhez számos káros szokást el kell hagynunk!

Ápoltan egy életen át - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápoltan egy életen át

Az ajkak körüli ráncok az életkorunk előrehaladtával keletkeznek és mélyülnek el, a bőr öregedésének látható jeleként, amit a kollagén és a hialuronsav lebomlása okoz. Ezzel párhuzamosan a bőr jelentősen szárazabbá válhat.

A bőr öregedését késleltethetjük az alábbi szokásokkal történő felhagyásával:

1, Elégtelen fényvédelem mellett az UV-fény nagyban károsítja a bőrsejtek szerkezetét, így járulva hozzá a bőr öregedéséhez.
2. Az éjszakai alvás folyamán számos regenerációs folyamat megy végbe a szervezetünkben, melyek során a bőr apró szerkezeti hibái helyreállnak a szabad gyökök lebomlásának hatására. Igen ám, de kevés alvás mellett mindezekre nem jut elég idő!
3. Hagyjunk fel az alkoholfogyasztással, ugyanis az elvonja a vizet a szervezetből, és ez nagyon káros bőr számára is.
4. A dohányzás során végzett csücsörítő és szívó mozdulat erősíti a száj körüli ráncok kialakulását, ráadásul a nikotin a bőr sejtjeinek különösképp káros méreg.

Mit tehetsz a sokáig ránctalan ajkakért?

Az idővel egyre vékonyodó bőr sokat veszít a rugalmasságából is, végül a nem kívánt ráncok is megjelennek, de egészséges életmóddal ezt az időpontot eltolhatjuk. A kiegyensúlyozott étrend keretén belül kerülni érdemes a cukrot és az állati zsírokat, viszont külön gondot kell fordítani az elegendő folyadékpótlásra.

A rendszeres, de különösen a száj körüli bőr érzékenysége miatt enyhe bőrradír is bevethető, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk. Az arcmasszázsok széles körben elérhető kozmetikai kezelések, melyek hatására a kollagéntermelést tudjuk fokozni - megakadályozva a ráncok korai képződését, ha tehetjük éljünk vele!

Ezeken kívül megfelelő fényvédelemmel és szakszerű bőrápolással óvhatjuk bőrünk egészségét: A magas nedvességtartalmú, továbbá C- és E-vitamin, valamint hialuronsav tartalmú arckrémek, a mandula- és az olívaolaj, a gránátalma, a zöld tea vagy az aloe vera is alkalmas a ráncok kezelésére.

Forrás: www.activeneauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...