2023.11.08. 12:05:00 6155 240

Téliesítés a kertben: Ezt a néhány lépést ne hagyd ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időjárás lassú változása bőven hagy nekünk összegyűjthető leveleket, így a kert rendbetétele novemberben is tökéletesen átmozgató feladat lehet. Fontos, hogy a kertészkedés során az időjárást és a növények erre adott reakcióit figyelembe vegyük, amikor az őszi munkálatokat tervezzük.

Madáretető őszi faágon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Madáretető őszi faágon

Az úgynevezett művi környezet szebb az emberi szem számára, viszont a növények és állatok (pl. madarak, rovarok) egymást segítő hatását sikeresen kiolthatjuk vele. A kert akkor lesz a leghálásabb, ha gondozzuk, de nem gondozzuk túl.

Nézzük a legfontosabb virágos- és konyhakerti feladatainkat két csokorba szedve, hogy biztosan gondoljunk azokra a feladatokra is, amelyeket általában szeptemberben és októberben már véglegesen lezárhattunk, de az idei enyhe időjárás miatt idén eltoltunk.

Gyümölcsfáink téli gondozására ugyancsak fordítsunk gondot, hogy jövőre a körülményekhez képest legbőségesebb termést hozhassák a fáink. Sokan szokták ilyenkor metszeni a gyümölcsfákat, ám ennek hiányában sem maradunk munka nélkül a gyümölcsösben:
A hidegre érzékenyebb fák gyökereit, illetve ágait betakarhatjuk. Az előbbi részt a fa tövénél némi mulccsal vagy szalmával tudjuk kvázi szigetelni.

Ha már a tennivalók átolvasásában elfáradtunk, van egy rossz hírem: Van még jó néhány ősz végi/tél eleji kertimunka, ami a hónapban vár minket, hogy tavasszal ne kelljen teljes napokat a kertben töltenünk, amikor berobban majd a jó idő. Ezek keretében hagyjunk időt az utolsó őszi ültetésre, és a nem költöző kismadarak számára készült madáretetők kihelyezése!

Az őszi levelek és növényi hulladék kerüljenek bele a komposztba, vagy amennyiben még nincs ilyenünk, most biztosan lesz elég alapanyag a létesítésére, így a következő szezonban majd hasznos tápanyagokkal tudjuk ellátni a termőföldünket.

Amikor pedig mindennel végeztünk, ne felejtsük el a kerti eszközöket és berendezések sem eltenni, hogy a csapadék és fagy ne tehessen ezekben sem kárt. Ugyan ki szeretne szétfagyott locsolócsövet találni a komposzt mellett?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...