Tepsis gombás-tejfölös csirkecomb! Mind a 10 ujjad megnyalod utána!
Ha sima paprikás csirkét új magaslatokba emelnéd, készítsd el ezt az ínycsiklandó gombás-tejfölös csirkecombot - tepsiben!
Gombás-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 60 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma (nagy)
- só
- őrölt színes bors
- 2 tk ételízesítő
- 2 mk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk liszt
- 3 dl tejföl
- 1,5 dl fehérbor
- 2-3 ek olaj
A combokat vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük elő.
Ezután vegyük ki a zsiradékból, tegyük egy tepsibe, szórjuk meg ételízesítővel, és majoránnával, öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit, és bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a gombát szeleteljük fel ízlés szerint.
A visszamaradt zsiradékba pároljuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd pároljuk meg, és süssük zsírjára.
A puhára párolódott húst vegyük ki a sütőből, majd öntsük le róla a levet.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, és a lisztet, majd keverjük simára.
A megpárolódott gombát szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze, majd öntsük rá a tejfölös keveréket, és forraljuk ki.
Ezután öntsük rá a combokra úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük össze.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a nokedli, tarhonya, vagy éppen a krumplipüré is.
Tálaláskor szedjük a köretet a tányérba, majd helyezzük rá a húst, kanalazzuk mellé a gombás szaftot, majd úgy kínáljuk.