2022.11.10. 12:20:00 5039 225

Titkos szépségtrükkök, ha lábadozás közben is kinéznél valahogy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Beköszöntött az év megfázásos időszaka, és nem is feltétlen kell, hogy mi is lebetegedjünk. Azonban, ha mégiscsak ledönt minket a lábunkról vagy a náthától lesz piros az orrunk, akkor sem kell a garbónk mögé bújnunk!

Bujkálás helyett szépségpraktika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bujkálás helyett szépségpraktika

Amikor az orrunk folyik és az irritált bőrünk kiszárad és ki is pirosodik, nem elég, hogy szörnyen érezzük magunkat, de úgy is láthatjuk, hogy ugyanolyan megviseltnek is nézünk ki. Azonban pár egyszerű szépségápolási tippel szalonképessé hozhatjuk magunkat.

Orrfújáshoz kell a puha zsebkendő!

Magától értetődőnek tűnik, hogy a papírzsebkendő árán takarékoskodunk, bár nem éppen kifizetődő: a durva anyag előbb kidörzsöli az orr körüli, amúgy is érzékenyebbé váló bőrt! a legjobbat akkor tesszük magunkkal nátha idején, ha ápoló balzsammal átitatott kivitelt használunk.

Rejtsd el a pirosló orrod!

A megfázás egyik legárulkodóbb jele a vörös orr. Válassz egy erősen pigmentált, jó fedést biztosító korrektort, amely sárgásabb színű - és csak egy kicsit halványabb, mint a bőröd -, ezzel jól el tudod majd fedni a bőrpírt.

Le a duzzadt szemekkel!

Ha a szemed környékén felduzzad a bőr, aludj kissé megtámasztott fejjel, így a folyadék könnyebben távozhat az arcodból. A szem alatti táskák elleni pedig használj két hideg, de még nedves teafiltert: helyezd ezeket a szemeidre, és eközben iktasd be egy negyedórán pihenőt. A tealevelek ugyanis koffeint és antioxidánsokat tartalmaznak, ezért nagyon hasznosak lehetnek a duzzanat csökkentésében és a bőr megnyugtatásában.

Szűntesd meg a szem pirosságát!

A véreres pillantásoknak ugyancsak búcsút inthetünk a tartósítószer-mentes szemcseppek (műkönnyek) kipróbálásával. ezek azért jobbak, mint a más hatóanyagokat tartalmazó készítmények, mert ezekkel könnyebb elkerülni az úgynevezett „visszapattanó pírt”. (Azaz a lejárt szavatosságú alapanyagok éppen, hogy tovább irritálják a szemet.)

Most se hasonlíts pandamacihoz!

A tüsszögés és a szipogás eredményeként szemeink könnyen könnyezni kezdenek, ami külön kellemetlen, amikor van minek elkenődnie általa. Amikor nem kerülhető el, hogy emberek közé menjünk, és sminkelnénk a külalakunk javítása érdekében, ragaszkodjunk a vízálló szempillaspirálhoz ás szemhéjtushoz! Azonban tartsuk észben, hogy a vízálló formulákkal készült termékek jobban szárítanak, ezért amikor betegek vagyunk, azonnal mossuk le lemosóval ezeket, amint hazaértünk!

Le a cserepes ajkakkal!

Amikor betegeskedünk az ajkaik hajlamosak még jobban kirepedezni. Óvatosan dörzsöljük át a szánkat melegvízzel benedvesített törlőkendővel, majd kondicionáljuk ajakbalzsammal vagy ajakhidratálóval – ezt az utolsó lépést reggel és este is megismételhetjük.

Adj az arcbőrödnek egy lélegzetvételnyi kis időt!

Amíg gyógyulunk, a szokásos bőrápolási programunk túl megterhelő lehet a szervezetnek: Hagyd ki a glikolsavat, a szalicilsavat, a retinolt, és minden más hámlasztó terméket is, amelyek irritálhatják az arcbőrt. Ilyenkor egyszerűen csak micellás vízzel átitatott vattakoronggal tisztítsuk arcunkat.
Az alapozót szintén érdemes pihenőre küldeni, ehelyett – a természetes hatású fedés érdekében - a hidratáló krémet egy kevés ásványi alapozóval érdemes bekeverni.

Maradj hidratált – belül is!

A dehidratáltság nem csak leverté tesz minket, de ugyancsak meglátszik a bőrünkön. Az őszi/téli betegségek idejére érdemes gazdagabb hidratáló krémet használnod az arcon és a kézfejen. Egy kis tubussal akár egész nap is magunknál tarthatunk, hogy szükség esetén használhassunk belőle. A hidratált arcbőr kevésbé fog kiszáradni, amikor az állandó orrfújás során súrlódásnak van kitéve.

Forrás: www.thehealthy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...