2024.09.29. 12:42:27 5169 189

Tudtad, hogy…? Hihetetlen tények, amelyekről még nem hallottál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokak szeme felcsillan a tanulva szórakozni, szórakoztatva tanulni lehetőségen, ami a különféle tömör, ám annál izgalmasabb és érdekfeszítőbb tényközlések, ismeretterjesztések, meglepő kimutatások és furcsa történelmi részletek révén könnyen megvalósíthatóvá válhat. A „tudtad, hogy…?” jellegű kérdések ideálisak mind a saját látókör szélesítésére, mind pedig egy délutáni baráti beszélgetés során. Lássunk most néhány kiragadást ezen érdekességek közül!

Ez meglepő Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ez meglepő Fotó:123rf.hu

Holdallergia

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy allergiásak a Holdon lévő porra, ám az Apollo 17 egyik űrhajósa, Harrison Schmitt erről számolt be egy interjúban.

WC-múzeum

A bizarr témájú múzeumok sorából kiemelkedik az 1992-ben alapított, Új-Delhiben felkereshető Sulabh Nemzetközi WC-múzeum. A gyűjtemény érdekessége az, hogy egészen az i.e. 2500-tól napjainkig megismerteti az érdeklődőket a különféle társadalmak higiéniai szokásaival, valamint a különös és különlegesen berendezett mellékhelyiségeivel.

Sminkelő viking férfiak

A történelem legerősebb férfiai között rangos helyhez jutó viking férfiak nagy gondot fordítottak a külsejükre, és mint kiderült a smink is a mindennapi rutinjuk részét képezte - jegyzi meg a Parade. A History.com mindezt azzal egészíti ki, hogy a viking lelőhelyeken olyan tárgyakra bukkantak, mint az állatcsontokból készült csipeszek, fésűk, borotvák, fültisztítók.

Tetovált szemgolyók

Sokan úgy vélekednek, hogy a tetoválás csak a bőrfelületen valósítható meg, azonban kiderült, hogy a szemgolyó is tetoválható - legalábbis annak, aki igényt tart erre. Ebben a folyamatban egy tű segítségével színes tintát fecskendeznek a szemfehérjébe. Ez a beavatkozás viszont állandó és visszafordíthatatlan mibenlétéből kifolyólag alapos mérlegelést igényel. Nem beszélve az esetleges kockázatokról, ami a szemirritációtól a vakságig terjedhet.

A cápák rajonganak az internet ízéért

Korábban több hírportál - köztük a North-Eastern Chronicle - is beszámolt arról a furcsa megfigyelésről, mely szerint a cápák szeretik az internet(kábelek) ízét. Erről már az 1987-es évben hírt adott a The New York Times, mondván, hogy a cápák megmagyarázhatatlan ízéhséget mutatnak a száloptikai kábelek iránt. A cápák furcsa gusztusa ellen a Google a kábelek egy újabb generációját vezette be, amelyeket speciális védőpáncélba burkolnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...