2014.07.01. 09:07:44 10081 38

Üdvözöld a jó időt házi jégkrémekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mielőtt neki látsz házi jégkrémjeink elkészítésének, szerezz be egy-két műanyag vagy szilikon jégkrém formát és pálcikát. Hidd el, érdemes beruháznod egy vagy akár két szettre is, mert ha egyszer el kezded a házi jégkrém gyártást, egész nyáron készítheted majd a családnak. Egy percig se bánd, hiszen ezek a finomságok olyan alapanyagokból készülnek majd, amit te választasz és sokkal egészségesebbek, mint a bolti!

Házi jégkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi jégkrém

Epres jégkrém

Hozzávalók:

  • 150 g eper
  • 90 g cukor (apróbb szemű)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 500 g joghurt (alacsony zsírtartalmú, natúr)
  • 100 g olvasztott fehér csoki
  • 60 g színes cukorgyöngy (vagy inkább ízlés szerinti)
  • 6 vagy 8 darab jégkrém forma

Elkészítés:

Tedd az epret, cukrot és a vanília aromát egy edénybe. Törd össze a gyümölcsöt szinte pépes állagúra, illetve a cukor is olvadjon fel benne. Ezután keverd össze a masszát a joghurttal és tedd a kész „krémet” jégkrém formákba. Fagyaszd meg, majd vedd ki a formákból és mártsd bele a kész jégkrémeket először az olvasztott fehér csokiba, aztán gyorsan a színes cukorba. Amint megszilárdul, tálalhatod.

Epres csoda egyszerűbben, bármikor

Hozzávalók

  • 500 g joghurt
  • 150 g házi eper lekvár

Elkészítés

A joghurtot összekevered a lekvárral, majd a jégkrém formába töltöd és megfagyasztod. Természetesen bármilyen lekvárral készítheted és akár többet is adagolhatsz a joghurtba, attól függ, hogy milyen édesre szeretnéd.

Isteni meggyes jégkrém

Hozzávalók:

  • 250 g magozott meggy
  • 200 g görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom (finomra) reszelt héja
  • Jégkrém formák és pálcikák

Elkészítés:

Turmixgéppel vagy robotgéppel keverd össze a hozzávalókat, amíg sima nem lesz. Öntsd a keveréket a jégkrém formákba és kb. 2 órán át hagyd fagyni, amíg majdnem teljesen szilárd nem lesz a „massza”. A pálcikákat dugd bele a jégkrémbe és hagyd a fagyasztóban a „majdnem jégkrémeket”, amíg meg nem szilárdulnak.

Ha kiveszed a fagyasztóból, a formákat mártsd gyorsan forró vízbe, hogy könnyedén le tudd venni a kész jégkrémről.

Ínyencség felnőtteknek: Gin-tonicos jégkrém

A klasszikus ital újra kitalált változata forró nyári napokra. No, ki tud (és ki akar) ellenállni?:-)

Hozzávalók:

  • 150 ml gin
  • 90 ml tonic
  • 15 ml cukor szirup
  • Néhány szelet lime vagy uborka, hogy még csábítóbban nézzen ki a nyári „ital”

A cukor szirup elkészítése: 2 rész cukor és 1 rész víz. Forrald fel a vizet, és olvaszd fel benne a cukrot, folyamatos kevergetés közben. Amikor a cukor teljesen feloldódott, vedd el az edényt a tűzhelyről. (Figyelem: ne forrald sokáig a szirupot, mert különben túl sűrű lesz!)

Keverd össze a szirupot, a gint és a tonicot, öntsd bele a jégkrém formákba, rakj hozzá lime vagy „ubi” szeleteket, és hagyd a fagyasztóban éjszakázni. Másnap pedig EGÉSZSÉGEDRE!

Pofonegyszerű házifagyi

Hozzávalók:

  • fél kiló fagyott gyümölcs (szinte bármilyen jöhet, ami rostos, és kevésbé „leves”- meggyel és naranccsal biztosan finom) - de ha friss, az is jó
  • fél liter tejföl (először nekem is furcsa volt, de aztán megkóstoltam)
  • 1 vaníliás cukor
  • cukor (lehet barna, nyírfa, eritrit) vagy édesítő ízlés szerint

A hozzávalókat turmixgépben összekeverjük, egy edénybe rakjuk és néhány órára a fagyasztóba tesszük. Lassan enged fel, így tálalás előtt kis idővel vegyük ki a „fagyóból”, a könnyebb adagolás érdekében. És indulhat a gyakorlás!:-)

Természetesen ízlés szerint lehet kísérletezni, vanília aromát belerakni, csokit, vagy beáztatott kekszdarabkákat, babapiskótát (szörpbe, kávéba stb.).

Kicsit langyos tejberizsre rakva isteni esti/reggeli/napközbeni nyalánkság. :)

Forrás: 5percangol.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szezámmaggal nem csak szórunk – meglepő fogások, ahol főszerepet kap

A szezámmagot gyakran csak dekorációként használjuk – szórunk belőle péksütemény tetejére, egy saláta szélére, vagy megkoronázunk vele egy tál ázsiai tésztát. Pedig ez a kicsi, de ízgazdag mag sokkal többre hivatott. A gasztronómiában évezredek óta használják szerte a világon, és nem csak a jól ismert tahiniben van lehetőség. Most mutatunk néhány ötletet, ahol a szezámmag nem mellékszereplő, hanem valódi főhős.

Különleges lekvár cseresznyéből – Imádni fogjátok!

Édes, roppanós, mélybordó kincsek – a cseresznye kétségkívül a nyár egyik legnagyobb ajándéka! Alig várjuk, hogy megjelenjen a piacon, és ilyenkor szinte kilókkal visszük haza, mert egyszerűen lehetetlen abbahagyni. Frissen a legfinomabb, de szerencsére a konyhában is rengeteg módon felhasználható: süteményekbe, pitékbe, fagyikba vagy akár egy klasszikus kompótként is remekül működik.

Mandula nyári hangulatban – egy könnyed sütemény délutáni pihenőkhöz

Napsütés, nyitott ablak, lassú délután egy limonádéval – ilyenkor nincs is jobb egy egyszerű, mégis különleges házi süteménynél, amit akár a teraszon vagy a kertben is elmajszolhatunk. A mandula lágy, enyhén édeskés aromája tökéletesen passzol a nyári ízekhez: nem túl nehéz, mégis karakteres. Ez a puha, mézes-mandulás süti éppen ilyen – gyorsan elkészül, és nem hivalkodó, csak úgy odasimul a nyári pihenés mellé.