2019.07.05. 16:14:29 8299 262

Utazz klasszikus regények helyszínére!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó könyv nem csak attól jó, hogy izgalmas a történet, vagy hogy jellemfejlődések futnak végig rajta. Egy jó regény elengedhetetlen eleme, hogy ott érezzük magunkat a szereplők között, mintha látnánk, amit ők, éreznénk és átélnénk, amit ők. A mi bőrünket is csípné a fagy, vagy simogatná a forró szél, amikor végigtekintünk a tájon… Nem lehet tehát közömbös, hogy hol játszódik egy-egy nagy kedvenc. Végigsétálni kedvenc regényszereplőnk elképzelt lábnyomán pedig feledhetetlen élmény…!

Szentpétervár nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szentpétervár nyáron

Helyszínek, amikre mindenképp érdemes ellátogatni és ugye nem lesz kérdés, hogy mit viszel magaddal olvasnivalónak?

Cartagena, Kolumbia - Gabriel García Marquez: Szerelem a kolera idején

Kolumbia olyan éghajlaton fekszik, ahol szó szerint mindig süt a nap, soha nincs rossz idő – bár az egyenlítői éghajlatnak köszönhetően időnként jön egy nagy zuhé. Cartagena városa sokat mutat Kolumbia gyarmati múltjából, mégis pár perces közelségben csodás tengerparti strandok ölelik, így az élmény kettős és erőteljes. A lehető legigazibb kávé és isteni ételek minden mennyiségben… A latin-amerikai hangulat pedig semmi máshoz nem fogható!

Szentpétervár, Oroszország – Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

Az építészet és a környék annyira erőteljes, hogy első oroszországi utunk során egész biztosan letaglóz. Azonban az épületeken kívül is van bőven látnivaló. Talán a Néva folyó partján, a Nyevszkij proszpekten sétálva érezhetjük leginkább magunkat Dosztojevszkij regénylapjain. Aki még intenzívebb élményt akar, az a horrormúzeumban átélheti Raszkolnyikov sorsfordító életeseményeit.

Verona, Olaszország - William Shakespeare: Rómeó és Júlia

Verona, Rómeó és Júlia erkélyeVerona, Rómeó és Júlia erkélye
Bár Shakespeare sosem járt Veronában, előszeretettel használta művei helyszíneként. Feltehetően a város már akkor is különleges hangulatáról volt híres – amit a mai napig őriz. Az Aréna és a piactér (Piazza delle Erbe) mellett Júlia házát és sírját is meglátogathatjuk – bár Júlia és a történet fikció, igazi kultuszt teremtett. Júlia erkélye alatt a világ egyik legnépszerűbb szerelmes-falára naponta többszáz szerelmes tűzi kívánságait.

Kőszeg, Magyarország - Ottlik Géza: Iskola a határon

Aki olvasta a regényt, biztosan megjegyzett egy-egy köznapi mégis valahogy súlyos képet, kimerevített momentumot. A Gyöngyös partján sárban menetelő katonadiákok nyomán sétálva a Malom-árokban, nem lesz nehéz odaképzelni a vízimalmokat, a nótázást, az egész víg-szomorú hangulatát. Az Iskola is ott áll, és robusztusan emelkedik az ember fölé, a régi rendszer elmúlt mégis megőrzött erőteljes nyomásával.

Atlanta, Georgia - Amerikai Egyesült Államok - Margaret Mitchell: Elfújta a szél

Bár Atlanta manapság igazi metropolisz és hatalmasat változott minden szempontból az elmúlt párszáz évben – főként Martin Luther King munkásságának köszönhetően - az itt élők erősen ragaszkodnak a múlthoz. A nem túl hosszú időre visszanyúló, ám annál intenzívebb történelmükhöz. A regényhangulatot igazán az Atlanta History Center interaktív skanzen és történelmi múzeum keretei között élhetjük át, de ellátogathatunk Margaret Mitchell emlékmúzeumába is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...