2018.07.14. 18:10:02 8100 238

Vb-2018 - Belgiumé a bronzérem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A belga válogatott szerezte meg a harmadik helyet az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon azzal, hogy szombaton 2-0-ra legyőzte az angol csapatot a szentpétervári bronzmérkőzésen.

Foci VB 2018 | Forrás: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foci VB 2018 | Forrás: pixabay.com

Belgium története legjobb eredményét érte el, ezt megelőzően egy negyedik hely volt számára a csúcs 1986-ban, amikor a bronzcsatában 4-2-re kikapott Franciaországtól.

Az 1966-ban világbajnok angolok is másodszor játszottak harmadik helyért, és előzőleg, 1990-ben ők is alulmaradtak, mégpedig 2-1-re az olaszokkal szemben.

Bronzmérkőzés:

Belgium-Anglia 2-0 (1-0)

Szentpétervár, 64 406 néző, v.: Alireza Faghani (iráni)

gólszerzők: Meunier (4.), Hazard (82.)

sárga lap: Witsel (93.), illetve Stones (52.), Maguire (77.)

Belgium:

Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen - Thomas Meunier, Youri Tielemans (Mousa Dembele, 78.), Axel Witsel, Nacer Chadli (Thomas Vermaelen, 39.) - Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (Dries Mertens, 60.), Eden Hazard

Anglia:

Jordan Pickford - Phil Jones, John Stones, Harry Maguire - Kieran Trippier, Ruben Loftus-Cheek (Dele Alli, 84.), Eric Dier, Fabian Delph, Danny Rose (Jesse Lingard, a szünetben)- Raheem Sterling (Marcus Rashford, a szünetben), Harry Kane

I. félidő:

  1. perc: Lukaku indította a bal szélen Chadlit, aki pontosan ívelt középre, Meunier pedig közelről a kapuba kotorta a labdát (1-0)

II. félidő:

  1. perc: Hazard kapott jó ütemű kiugratást De Bruynétől, majd pontosan lőtt a jobb alsó sarokba (2-0).

A két csapat a vb csoportszakaszának harmadik fordulójában találkozott már egymással, akkor Adnan Januzaj góljával a belgák 1-0-ra nyertek. A bronzéremért két csalódott csapat csapott össze: az elődöntőben a belgák 1-0-ra kaptak ki a franciáktól, az angolok pedig hosszabbításban 2-1-re a horvátoktól.

A belgák nagy lendülettel vetették bele magukat a játékba, már a negyedik percben vezetést szereztek, és azután is több ígéretes akciót vezettek. Bő negyedóra elteltével magára talált az angol csapat, ennek eredményeként kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. Ekkor már többnyire a két tizenhatos között zajlott a passzolgatás, a kapukhoz nehezebben jutottak el a felek. Ezzel együtt akadt helyzete az angol együttesnek is, a befejezések azonban nem voltak pontosak. A szigetországiak birtokolták többet a labdát, de statikusan futballoztak, kevés elképzeléssel támadtak, a játékrész második felében már nem is lőttek kapura, miközben a meg-megiramodó belgák akcióiban többször ott volt a gólveszély.

Hiába jött két csere angol részről a szünetben, a belgák a második félidőben is könnyen mentek át a középpályán és kerültek ellenfelük kapuja elé, nem egyszer ígéretes helyzetben. Az angolok azonban a 70. percben így is egyenlíthettek volna: Dier jól lépett ki a védők közül és az ötös bal sarkától átemelte a labdát az elvetődő Courtois felett, ám Alderweireld az utolsó pillanatban tisztázott. Ezután pár percig úgy tűnt, kissé felpörögnek az angolok, de a hajrában megint jók voltak a belga ritmusváltások, és Hazard egy szép találattal eldöntötte a mérkőzést.

A belga keretből tíz játékos - Lukaku, Eden Hazard, Batshuayi, Chadli, De Bruyne, Fellaini, Januzaj, Mertens, Meunier és Vertonghen - szerzett gólt a világbajnokságon, ami csúcsbeállítás. Remek teljesítményükkel a franciákhoz (1982) és az olaszokhoz (2006) csatlakoztak.

A belgák 16 góllal a legeredményesebbek az oroszországi vb mezőnyében. A vasárnapi döntőben pályára lépő horvátok 12-nél, a franciák 10-nél tartanak.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Sétára fel! – A gyaloglás 5+1 jótékony hatása

A séta az egyik legegyszerűbb, mégis legjótékonyabb tevékenység, amit egészségünk és lelkünk érdekében tehetünk. Nem igényel különleges felszerelést, edzőtermet vagy komoly erőfeszítést, mégis rengeteget adhat. Sétálhatsz egyedül, vagy bandukolhattok csoportban is, ha szeretitek a társaságot.

Holland kutatás: a hosszú Covidban szenvedők nem tudnak teljesen részt venni a társadalomban

A hosszú Covid szindrómában szenvedők nem tudnak teljes mértékben visszailleszkedni a társadalomba, a betegségből visszamaradt tünetek megnehezítik az iskolába járást, munkavégzést és a társas kapcsolatokra is hatással vannak - írta szerdán az NlTimes című holland hírportál a holland közegészségügyi intézet (RIVM) kutatására hivatkozva.

Ezért fontos tudni az elektrolitokról

Az elektrolitok a vérben, a vizeletben és a szövetekben fellelhető ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek, kulcsszerepet játszanak a szervezet megfelelő működése érdekében, egyensúlyozzák a pH alapszintjét, a sejtekhez szállítják a szükséges tápanyagokat, kiküszöbölik az anyagcsere köztes- és végtermékeit (a metabolitokat) a sejtekből. A legtöbb testi funkció akadálytalan működéséhez a víz nélkülözhetetlennek bizonyul, a szükséges utánpótlás során pedig a jobb felszívódást olyan ásványi anyagok segítik elő, mint például a kálium és a nátrium. Mit érdemes tudni az elektrolitokról?